Viata ca stewardesa

Cum a fost la interviurile de VIP & ACMI Cabin Crew pe care le-am organizat in Portugalia, Anglia si Romania

Cum a fost la interviurile de VIP & ACMI Cabin Crew pe care le-am organizat in Portugalia, Anglia si Romania

In ultimele saptamani am continuat seria de recrutare piloti si insotitori de bord. Am selectat echipaj pentru prima data in Portugalia, la Lisabona, pe 12 ianuarie, mai apoi in Anglia, la Londra, pe 18 ianuarie, ca sa revenim in Romania, la Bucuresti, pe 11 februarie. Roadshow-ul a fost organizat impreuna cu o companie privata europeana, operator de zboruri VIP si charter-ACMI. Aceste selectii au fost deschise atat persoanelor fara experienta si fara atesat, dar si celor cu experienta de zbor.

Nicoleta & Adina, organizatori evenimente recrutare
Preselectia

Echipa noastra, compusa din Adina Miu si Nicoleta Gherman, stewardese cu experienta vasta de zbor si recrutare, au lucrat intens pentru a acorda atentia cuvenita tuturor celor aproape 300 de CV-uri primite din toate colturile lumii. Pe lista scurta au fost puse 206 de CV-uri. Dintre acestea, 19 de candidate au trecut de preselectia din Lisabona, 37 de cea de la Londra si 36 la Bucuresti. Insa doar un total de 42 de persoane au intrat la interviurile fata in fata cu echipa de recrutare.

Cu ocazia acestor evenimente am organizat mai multe Cursuri Premium de Silver Service, o pregatire completa si complexa pentru aviatia privata, atat online, cat si offline. Astfel am avut cursante pregatite sa ofere cel mai bun serviciu pe zborurile VIP, multe dintre ele sustinand interviuri finale.

Cum s-au desfasurat zilele de AD

Zilele de Assessment Day au inceput ca de fiecare data printr-o prezentare a companiei aeriene si a beneficiilor oferite viitoarelor angajate. Echipa de recrutare a fost compusa din managerul de echipaj, Loreta, managera de resurse umane, Sandra si reprezentanta centrului nostru de recrutare, Nicoleta.

Ziua a continuat cu interviuri individuale, fata in fata. Dupa o scurta prezentare a companiei si una personala din partea candidatelor, acestea din urma au primit intrebari tipice unui astfel de interviu, dar si intrebari psihologice si situationale.

Raspunsurile si oferta pentru ACMI vor fi date saptamana viitoare. Candidatele selectate pentru VIP vor avea de trecut si faza doi de interviu, cea de grooming online.

Un numar de 26 de persoane au fost alese la sfarsitul anului 2022 sa se alature operatiunilor de zbor din acest an, dintre care 4 ca stewardese in regim VIP. Primele training-uri de conversie si intial pentru ACMI si VIP s-au incheiat. A doua grupa de training, inclusiv pentru piloti, este in curs de instruire. Cei recrutati in aceste saptamani vor avea pregatirea cel mai probabil in luna martie 2023.

In asteptarea interviurilor finale

Programare interviuri online

Am primit inca de la inceputul anului 168 de solicitari din partea pilotilor si stewardeselor disponibili in aceasta perioada doar pentru interviuri online. Ca atare, incepand cu data de 15 februarie 2023 vom relua recrutarile online. Cei interesati ne pot trimite CV-urile in limba engleza, insotite de o poza, la email contact@nicoletagherman.ro.

Intreaga echipa a depus o munca intensa pentru a programa jumatate dintre candidatii care au aplicat deja la interviuri in exclusivitate online in aceasta luna. Asadar, pentru restul candidatilor care au trecut de preselectie se vor face programari doar in luna martie.