Interviuri

Schimba atitudinea, ca sa îți schimbi altitudinea! – Interviu cu Maria, cursanta, stewardesa, prietena

Schimba atitudinea, ca sa îți schimbi altitudinea! – Interviu cu Maria, cursanta, stewardesa, prietena

Numele ei este Maria, născuta și crescută în inima Maramureșului. De cativa ani si-a luat inima-n dinti și colinda întreaga lume. După cum bine ați intuit, zboara. Zboara şi la propriu, dar şi la figurat, dintr-un colț in celălalt al lumii.

Cum au fost inceputurile tale in aviatie?

Nu totul a fost un vis și nu a venit ușor. Acum 10 ani doar priveam avioanele cum decolează de pe aeroportul din Frankfurt. Acolo, in genunchi, lucrand intr-o ferma si tăind pătrunjel, mi-am promis că intr-o zi am să devin stewardesa. Am ştiut că Dumnezeu a creat un om minunat in persoana mea și m-am rugat să ma ajute sa ajung acolo sus. Toți acei ani de munca in strainatate m-au croit şi șlefuit să fiu femeia care sunt azi. Toată durerea si sacrificiile mi-au croit drumul pe care paşesc azi.

Am inceput cu o scoala de aviatie, apoi am tinut aproape oameni din aviatie. Am dat de Nicoleta Gherman printr-un coleg de scoala. La randul lui, vazuse o poza cu o fosta cursanta de-a ei. I-a scris, a aflat cum poate sa aplice la o companie aeriana romaneasca si mi-a transmis si mie informatia. Practic, de la o simpla postare am ajuns sa lucram cu totii impreuna. Asa am primit primul post. La acel prim interviu am cunoscut-o in persoana pe Nicoleta, cea care avea sa imi devina mai apoi instructor, mentor, confidenta. Mai apoi tot ea m-a invitat la interviul cu Avion Express si dupa nici o luna eram deja in uniforma lor.

Ce te mobilizează zilnic, mai ales cand mergi la zbor?

Aş avea atâte de multe lucruri să vă spun! Mulți m-ați văzut doar in poze şi da, acel zâmbet până la urechi este al meu, un zâmbet mare si sincer. Îmi place să mă descriu uneori ca un copil senin, cu un râs mare, plin de viată si gălăgios uneori. Alteori o luptătoare, o fată pozitivă si zburdând de la prima ora a dimineții, până la miezul nopții când aterizăm. Aceasta fire ma ajuta sa trec peste orele tarzii din noapte cand ma trezesc sa merg la zbor sau peste orice alta situatie. Pentru toate răsăriturile şi apursile pe care pot sa le privesc de sus nu am cuvinte să-I multumesc lui Dumnezeu.

Mă mai motivează oamenii, colegii minunați de care sunt înconjurată; faptul că nici o zi nu seamănă cu cealaltă; faptul că cei din jur au un zâmbet pe față cu o zi înainte să zburăm împreună.

Cum arata o zi in aer?

Uneori am si patru zboruri pe zi. In cele 12 ore de munca punem zâmbete în suflete, aducem copii in brațele părinților, aducem părinți să își revadă copiii, dar si bunici care sa își îmbrățișeze nepoții peste mari si oceane. Fizic poate fi o zi extenuate, dar ne simtim împliniti. Am vorbit la plural pentru ca nu sunt singura, fac parte dintr-o echipa. Ca si Sefa de cabina trebuie sa fiu un exemplu, sa-mi fac echipa sa lucreze cu mine si nu pentru mine.

Cel mai frumos și emoționant moment este când piloții anunță în cabină membrii echipajului, iar numele meu vine însoțit de România. Sunt mândra că sunt româncă și zilnic am ocazia să reprezint și să vorbesc despre țara din care provin, chiar acolo sus, la înălțime. Nu stiu cum sunt romanii noștri in afara sau ce reputație și-au creat, dar pasagerii mei mă privesc cu multă admiratie și respect, iar asta nu poate să îmi aducă decât bucurie și împlinire.

Ce faci in timpul liber?

Avand baze diferite sunt o privigeliata si in timpul liber devin turist. Descopar toate locurile frumoase. Am avut sansa sa petrec cateva luni in Kuwait, Vietnam, Grecia, Germania, iar de curand in Arabia Saudita.

Mai sunt autoare KDP, ma ocup de social media marketing si plăcerea mea din copilărie a ramas cititul.

Cand ajung acasă, cel mai frumos loc de pe pământ, gătesc! Adulmesc mirosul de pâine proaspat scoasă din cuptor, zacusca in abur, adun roșiile din grădină, ma plimb prin iarba plină de roua dimineții.

Sfaturi pentru tinerii la inceput de drum…

Daca îți schimbi atitudinea, îți schimbi altitudinea!

Incărcati-va cu energie şi frumusețe!

Indrăzniți să visați nesimțit de mare, cum un prieten minunat spune, și cu siguranță o să ajungeți exact acolo unde vă doriți.

Bucurați-vă de călătoria in sine! Mie mi-au luat cinci ani să ajung unde sunt azi și totuși sunt abia la început, mai am atâtea vise. Doar îndrăzniți și munciți pentru ce va doriți.