RecrutariViata ca stewardesa

Atentie: Inselaciuni cu job-uri de insotitori de bord!

Atentie: Inselaciuni cu job-uri de insotitori de bord!

In aceste vremuri pandemice de criz, cand foarte multi insotitori de bord au ramas fara post, nu doar somajul este in crestere, ci si inselaciuni cu posturi in aviatie. Foarte multe persoane mi-au scris ca au primite oferte fabuloase sa zboare pentru companii private sau comerciale ca si crew. La o privire mai atenta asupra contractului si a modului de comunicare realizam ca este un scam-job.

Schema pacalelii:
  • ti se trimite email cum ca ai fost selectat imediat dupa ce ti-ai incarcat CV-ul pe un site de recrutare – Nu uitati ca recrutarile in aviatie inseamna un volum foarte mare de dosare, deci vi se va raspunde in cateva zile, nu imediat!
  • NU are loc nici un interviu si primesti deja oferta de munca – In aviatie toate angajarile de cabin crew se fac pe baza unui interviu.
  • email-urile sunt lungi si incalcite; ti se vor trimite foarte multe informatii tocmai pentru a crea confuzie si a iti distrage atentia;
  • salariul oferit este extrem de mare (peste 5000 euro la asa-zise companii comerciale si chiar peste 6500 euro pentru cele private;
  • baze oferite in tari din care nu se opereaza zboruri VIP de nici o mare companie VIP; mai nou apare si Romania ca baza, intr-un astfel de anunt;
  • ti se cer foarte multe documente, iar ulterior ti se cer chiar si poze indecente, imbracata sumar ;
  • firmele care “oferă” slujbele au o sigla usor diferita de cea a firmei al carei nume il “imprumuta”; de obicei e culoarea sau scrisul putin diferit sau adresa de email are o litera in plus;
  • se cer bani pentru a ti se face viza de munca printr-o firma terta sau pentru biletele de transport catre tara in care vei avea baza, cu promisiunea ca ti se vor da banii inapoi daca prezinti chitanta cand ajungi la destinatie; dupa ce se plateste acea suma de 1000-2000 dolari, firma-fantoma dispare!!! Nu uitati ca intotdeauna angajatorul plateste pentru viza de munca si doar in aviatia privata se mai cere uneori sa ai extra viza de SUA, China sau Rusia.
  • angajatorul iti cere bani pentru a ti se oferi un training. Intr-adevar, angajatorii din domeniul aviatiei VIP cer sa ai deja un astfel de curs de Silver Service, insa multi dintre acestia te vor trimite la inca un training pe cheltuiala lor!
NU platiti taxele mentionate mai sus, NU mergeti pe incredere!

In final firma de aviatie dispare ca prin farmec peste noapte, iar “angajatorii” dispar cu banii. Din pacate anunturi false au aparut chiar pe sit-uri de recrutare, asadar odata primita o astfel de oferta dubioasa, semnalizati inselaciuniea celor care au promovat-o. Astfel de inselaciuni au loc mai nou nu doar cu job-uri de cabin crew, dar si de inginer pe iacht sau manager de hotel de 5* in Dubai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *