Viata ca stewardesa

De la Ecuator la Pol – Layover la Londra

De la Ecuator la Pol – Layover la Londra

Londra este una din primele destinatii pe care am vizitat-o si am indragit-o inca de la inceput. Eleganta orasului denota un anumit nivel de civilizatie, iar multitudinea de obiective turistice m-a facut sa o vizitez din nou si din nou. M-a socat la inceput accentul englez inconfundabil auzind pasagerii pe zbor, insa in oras am dat peste o diversitate mare de oameni din intreaga lume.

De fiecare data cand am ajuns la Londra am fost cazati in apropierea aeroportului Heathrow, insa mi-am facut un obicei din a iesi in oras, in centrul comercial cel mai apropiat sau macar pana la un pub veritabil londonez. Am ajung la Palatul Buckingham, unde steagul britanic flutura deasupra in semn ca regina este acasa. Am urmarit ceremonia schimbarii Garzii Regale, care are loc cu o precizie englezeasca. Nu am urcat in Turnul Londrei, insa l-am admirat din apropierea fluviului Tamisa. In schimb am ales sa ne plimbam pana la Tower Bridge, o combinatie intre un pod suspendat si unul retractabil unite la nivelul superior. De aici am vazut turnul cu ceas, Big Ben si Palatul Westminster unde are sediul Parlamentul. In apropierea acestora am vizitat locul unde au loc ceremoniile de incoronare si anume Abatia Westminster. Nu am ratat ocazia de a vizita si Madame Tussauds pentru a ma poza macar cu exponatele din ceara ale unor personalitati.

Piccadilly mi s-a parut extrem de aglomerat si m-am limitat doar la admirarea cladirilor si pentru a achizitiona suveniruri londoneze. Ca atare, am evitat zona si in alte zile m-am lasat purtata de pasi in directii necunoscute si asa am strabatut Hyde Park pana in cartierele limitrofe. Cunoscuta pentru pub-urile sale, Londra ramane orasul unde m-am relaxat pe o vreme ploiasa cu cea mai mare ceasca de cappuccino vazuta vreodata. Toate localurile au ceva aparte si recomand Phaesant Pub aflat in apropierea aeroportului Heathrow. Sunt decorate cu mult lemn, servesc mancare traditionala, au o bere locala foarte buna si o atmosfera relaxanta. Am petrecut foarte mult timp si in zona East End (Brick Lane) pentru cumparaturi la faimoasele magazine si tarabe. Nu ratam niciodata o sesiune de relaxare la Primark sau Primani dupa cum l-am redenumit noi, stewardesele.

Ioana – colega si prietena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *