InterviuriUncategorized

“Sunt pregatita sa fiu stewardesa”- Iolanda, fosta cursanta

“Sunt pregatita sa fiu stewardesa”- Iolanda, fosta cursanta

In timpul Facultatii de Kinetoterapie si Motricitate Speciala, cursanta noastra Iolanda a avut ocazia sa participe la un schimb de experinta in Franta. Dupa terminarea studiilor a decis sa plece in Anglia pentru a-si imbunatati limba engleza. In Franta luase hotararea sa se faca stewardesa, in concluzie stia ca experinta de viata in alta tara o va ajuta si sa isi demonstrez ca se poate acomoda unui alt mediu. Desi venise la cursul Starter pe care l-am organizat in Bucuresti, nu se gandea ca doar dupa o zi ii ofeream posibilitatea sa participe la interviul cu Avion Express. Astfel a inceput aventura ei printre noi, la 24 ani.

De ce ai ales meseria de stewardesa si de ce tocmai in Europa?

Inca de la prima mea experinta peste granitele Romaniei, am admirat stewardesele din avionul cu care calatoream. Ma intrebam oare cum o fi sa calatoresti tot timpul, sa ai contact cu atatea personae straine si, mai ales, sa ai ocazia sa cunosti ceva despre orice regiune a pamantului. Initial nu m-am hotarat la ce companie imi doresc sa lucrez, dar cu ajutorul doamnei Nicoleta Gherman, am decis ca ar fi o experinta benefica daca m-as prezenta la interviul tinut de centrul danseia pentru Avion Express. Aflasem ca este una dintre cele mai mari companii din Europa si mi-am zis ca nu am nimic de pierdut, desi tocmai terminasem cursul de 3 zile.

Ce calitati crezi ca au vazut in tine recrutorii?

Mereu am auzit din parerea prietenilor mei ca sunt o fire carismatica, sociabila, empatica, ceea ce cred ca am aratat si la interviu. In acelasi timp imi cunosc perseverenta si faptul ca, atunci cand simt ca situatia necesita un comportament mai responsabil, ofer multa seriozitate, dar si comunicare in orice situatie

Te-a ajutat experienta anterioara in a alege aceasta meserie?

M-a ajutat enorm munca in Anglia, pentru ca am avut ocazia sa lucrez cu foarte multe nationalitati. Asa am invatat cum sa abordez o situatie neplacuta, dar si cum sa ma fac placuta pentru a evita o situatie dificila. Dupa experienta din Franta mi-am dat prima data seama ca sunt pregatita sa fiu stewardesa si destul de curajoasa sa pot sa ma adaptez in alta tara cat mai repede.

Daca vrei sa iti faci o cariera ca stewardesa, te asteptam la cursurile noastre pentru a te pregati pentru interviuri si pentru a exersa in detaliu TOATE probele. Pentru mai multe detalii, acceseaza acest link: https://nicoletagherman.ro/curs-special-private-coaching/
Ce ai facut inainte de a merge la interviu?

In primul rand, in cele 9 luni in care am lucrat in Anglia, mereu am cautat informatii utile si benefice despre aceasta meserie. Cel mai eficinet mod de informare si pregatire a fost participarea la Cursul Starter al Doamnei Nicolata Gherman, unde am  invatat totul despre aceasta meserie. Mi-a aratat cum sa devin cea mai buna stewardesa si cum sa trec cu brio interviul ce urma sa se tina in cateva zile.

Care ti s-a parut cea mai grea proba de la interviu?

Nicio proba nu a fost extrem de grea din punctul meu de vedere pentru ca, cum v-am mai spus, ajutorul oferit de Doamna Nicoleta m-a impulsionat sa nu merg cu frica in fata recrutorilor. Recunosc ca am avut emotii la inceputul interviului final, dar datorita faptului ca a fost o discutie foarte deschisa, emotiile au disparut repede, ramanand doar o senzatie placuta de nerabdare sa zbor.

Cum crezi ca iti va schimba viata acest job, acum, cand prinzi aripi?

Schimbarile se vor vedea in scurt timp pentru ca aceasta meserie te ajuta sa iti dezvolti personalitatea si responsabilitatea fata de oamenii si intamplarile din jurul tau. In acelasi timp, voi face tot ce imi sta in putinta sa devin o stewardesa de nota 10 cu foarte multe amintiri si experinte placute, atat in compania pasagerilor ,dar si in timpul meu liber. Voi incerca sa descopar orice oras sau tara noua mie. Plec intr-o “aventura” cu gandul ca va fi o schimbare majora in viata mea. Stiu ca va fi extraordinar sa lucrez in aceasta companie si voi face tot posibilul sa le arat recrutorilor ca au facut o alegere buna atunci cand mi-au oferit sansa sa lucrez alaturi de ei.