Recrutari

CUM MA PREGATESC PENTRU INTERVIUL TAROM

CUM MA PREGATESC PENTRU INTERVIUL TAROM

Compania nationala TAROM publica inaintea recrutarilor de membri ai echipajului de cabina posibile intrebari care pot fi adresate in scris sau oral candidatilor. Pentru a trece cu brio de interviul de angajare trebuie sa treci printr-o testare scrisa care cuprinde intrebari despre proceduri in aviatie, o testare in scris la limba engleza si un interviu fata in fata cu echipa de recrutare. In decursul anului trecut compania a angajat personal de bord care participase la sfarsit de 2017 la selectia organizata la Bucuresti. Asadar, daca pe viitor doresti sa participi la un astfel de interviu, trebuie sa ai 18 ani, sa stii limba engleza la nivel mediu, sa detii un Atestat de Membru al ehipajului de cabina si diploma de bacalaureat.

 1. Invata tot ceea ce tine de Medicina Aeronautica, reglementari si legislatie, ce inseamna briefing, turbulente, bunuri periculoase, pasageri turbulenti, depresurizare, cum actionam in caz de foc, fum, evacuri cu sau fara timp de pregatire. O lista de intrebari care sa va ajute in a recapitula materia aveti aici:
  https://nicoletagherman.ro/2018/12/10/300-de-intrebari-pentru-interviul-tarom-2/
 2. Recapituleaza cum trebuie sa te comporti atunci cand faci parte dinr-un grup si cum rezolvati anumite exercitii care implica munca in echipa.
 3. Pregateste-te dinainte de interviu si incearca sa ai cateva idei despre cum vei formula raspunsuri la intrebarile tipice, psihologice si cum vei aborda interviul final.
 4. Exerseaza gramatica si cum comunici in limba engleza.
 5. Fii pregatit sa stii cateva anunturi in engleza si romana.
 6. Asigura-te ca aspectul si imaginea ta vor impresiona prin modul in care te imbraci, pasesti, zambesti.
 7. Verifica ca ai toate actele solicitate la tine, aranjate frumos intr-o mapa/folie. (Nu puneti la dosar foi indoite!) Lista acestora o gasiti aici:
  https://www.tarom.ro/sites/default/files/anunt_recrutare_insotitor_de_bord.pdf

Daca doresti sa inveti mai multe lucruri despre aceasta frumoasa meserie de insotitor de bord, te invit sa urmezi in Cluj sau Bucuresti Cursul Starter pentru Incepatori in Cariera de Stewardesa. Acesta este un curs interactiv care te va introduce in lumea aviatiei si a insotitorilor de bord! Timp de 3 zile vei invata ce presupune meseria de insotitor de bord, vei invata in limba engleza vocabular de aviatie si te vei pregati intens pentru interviurile de recrutare organizate de companiile aeriene.

*Sursa foto: Google images