Viata ca stewardesa

“Spread her wings” – Program de mentorat al femeilor in aviatie

“Spread her wings” – Program de mentorat al femeilor in aviatie

De 8 martie, femeilor li se dăruiesc cadouri, flori sau alte atenții. Nicoleta Gherman, fondatorul si trainerul nostru a sarbatorit Ziua Internațională a femeii prin a oferi indrumare si informatii celor care isi doresc sa devina la randul lor mentori in aviatie. Pentru a sărbători atât realizările personale, cat si cele profesionale ale femeilor, Avia Solutions Group a demarat proiectul “Spread her wings”, acesta fiind un program de mentorat al femeilor in aviatie. Printre cele 30 de persoane care s-au inscris in acest program fac parte angajati din diferite companii aeriene europene. Nicoleta Gherman a fost aleasa nu doar sa fie unul dintre mentori, ci a fost cea care a deschis acest program de initiere a viitorilor mentori si cursanti prin sustinerea unei prezentari online despre

Ce este mentoratul?

In cadrul prezentarii facute de Nicoleta Gherman s-a pus accentul pe faptul ca a fi mentor este o activitate sofisticată care se face cu multă atenție și răbdare. Nu înseamnă doar să propui soluții la orice problemă, ci și să ghidezi și să anticipezi nevoile celor pe care ii pregatesti, precum și să fii alături de ei ori de câte ori au nevoie.

Pentru a fi profesioniste, femei motivate și încrezătoare, avem nevoie de cineva în viața noastră care să ne ghideze și să ne învețe cum să fim o versiune mai bună a noastră. În aviație, avem nevoie de cele mai bine pregătite și ambițioase femei, care într-o zi vor deveni lideri. Au nevoie nu doar de sfaturi, ci de cineva pe care să urmeze, de un mentor de succes care să le fie modelul. Cu toții cautăm mentori cu experiență, pe care cel mai probabil ii punem în diverse situații ipotetice din mediul nostru de lucru. Așteptam răspunsuri și îndrumări corecte. De aceea este vital ca instructor al viitoarei generatii de manageri, dar si ca trainer sau sef de departament să te documentezi și să înveți mai multe nu numai despre psihologia adulților, ci și să stabilești obiective. A fi mentor înseamnă o comunicare deschisă. A ști să faci față situației date vine cu experiență, carisma, empatie.

Ce alte calitati mai are un mentor?

In primul rand iti dezvolta abilitățile de management, te ajuta sa conștientizezi talentul pe care il ai. Mentorul ofera raspunsuri profesionale, este gata să iti depășească așteptările.

Este sincer, carismatic, deschis la idei noi. Are o atitudine pozitivă, cu un bun simt al umorului, dar cu maniere perfecte. Totodata mai trebuie sa fie pregătit din punct de vedere al conștientizării diferentelor culturale. Este gata sa previna escaladarea oricarei situatii negative si se straduieste sa devii cel mai bun.

Asadar, cei pe care ii admiram trebuie să ne faca sa ne simtim confortabil, sa ne ofere șansa de a vorbi și sa nu ne taie aripile. Scopul este de a avea colegi fericiti, motivati, dispusi să se simtă relevanți și apreciați. Mentorul intotdeauna te va observa, încuraja si invata cum sa devii liderul de maine.

Despre Avia Solutions Group:

ASG a fost infiintata in 2005 si in prezent peste 10 companii de aviatie sunt incluse in acest grup. Avia Solutions Group este un furnizor pentru companiile aeriene de pasageri și marfă din întreaga lume. Cu sediul central în Dublin, grupul administrează peste 100 de birouri și unități de producție la nivel global.