Interviuri

“Ladies and gentleman, welcome aboard!” Interviu cu Maria Dobra, fosta cursanta

Ladies and gentleman, welcome aboard!

Interviu cu Maria Dobra, fosta cursanta

In septembrie 2021 Maria pasea in sala de curs o tanara timida, eleganta. Am crezut la inceput ca avem de a face cu o balerina, avand o atitudine si gesturi atat de fine. Insa in spatele acestei imagini ne-a demostrat ca este o persoana puternica, increzatoare in fortele proprii si cu o dorinta arzatoare de a devein stewardesa.

Care au fost primii tai pasi in aviatie?

Ladies and gentleman, welcome aboard! Numele meu este Dobra Maria Gabriela, am 22 de ani și pot spune că mi-am îndeplinit visul, mai exact urmez frumoasa meserie de însoțitor de bord.

M-am prezentat la interviuri increzatoare, iar comunicarea mea cu recrutorii a decurs foarte bine de fiecare data. Asa am reușit să trec de probele a doua companii aeriene. Mi-am lasat emoțiile la o parte, am răspuns tuturor întrebărilor adresate de către recrutori foarte liber și optimist, acest lucru fiind profund vizibil.

La cate interviuri ai participat si cum a fost experienta recrutarii?

Prima companie la care am fost acceptată  a fost o companie letonă, iar probele au constat în cateva întrebări la care trebuia să ofer răspunsuri în 60 de secunde. La compania romaneasca Hi Sky interviul s-a bazat pe o discuție între mine, alături de CEO-ul companiei aeriene și Managerul echipajului, în urma căruia am obținut un raspuns pozitiv, iar de atunci a început totul!

Care sunt aptitudinile care crezi ca te-au recomandat?

Sunt o fire disciplinată și aveam dorința constantă de a progresa în plan profesional. Consider că sunt potrivită pentru această meserie datorită abilităților de comunicare, fiind o persoană deschisă, răbdătoare. Imi place să lucrez cu oamenii, iar punctualitatea și flexibilitatea sunt două dintre calitățile mele.

Ce ai facut in plus ca sa iti indeplinesti visul de a zbura?

Datorită faptului că acesta a fost visul meu din totdeauna, înainte de toate, am dorit să urmez un curs specializat în vederea îndeplinirii acestui vis. Astfel, am luat decizia de a mă pregăti cu cea mai profesionistă doamnă din acest domeniu, și anume, Nicoleta Gherman. Cu întregul său bagaj de cunoștințe acumulat de-a lungul celor 15 ani de zbor, la cursul doamnei am primit cele mai importante informatii, și mai mult de atât, dânsa mi-a oferit cele mai bune sfaturi. De altfel, doamna Gherman va avea mereu un loc special în sufletul meu, deoarece m-a încurajat mereu.

Cum este training-ul de stewardesa?

Meseria de însoțitor  de bord presupune o listă lungă  de cerințe, chiar dacă acest lucru nu se vede din exterior. Training-ul l-am urmat în cadrul companiei Hi Sky în Republica Moldova, costurile fiind asigurate în întregime de companie. De altfel este și singura companie aeriană românească ce oferă școlarizarea gratuită  în vederea obținerii atestatului a membrilor echipajului de cabină. Săptămânile din perioada trainingului au fost foarte intense, iar pregatirea presupune mult efort și seriozitate.

Care este cea mai frumoasa amintire de pe zboruri?

Una dintre cele mai plăcute amintiri de pe zbor a fost chiar în timpul training-ului, unde mi-am sărbătorit ziua de naștere alături de instructoarea mea și de viitorii colegi. Placerea a fost si mai mare pentru ca a fost o surpriza din partea lor, iar seful de cabina era tot un fost cursant al doamnei Gherman.

Va doresc tuturor celor care doriti sa zburati sa aveti parte doar de surprize placate si o cariera fulminanta. Sa ne vedem la zbor!