InterviuriPrivate aviation

“Intreaba-te la tine cum se vede succesul si pregateste-te sa il obtii!” – Natalia, cursanta & stewardesa VIP

“Intreaba-te la tine cum se vede succesul si pregateste-te sa il obtii!” – Natalia, cursanta & stewardesa VIP

La cei 27 ani Natalia a inceput o noua viata odata intrata in aviatia privata, ca stewardesa VIP. Desi este din Cluj-Napoca, locuieste in Barcelona si din septembrie 2021 se imparte intre Spania si zborurile in jurul lumii. Urmase Cursul Starter si o recrutasem deja pentru Avion Express. Insa m-a contactat si si-a exprimat dorinta de a intra in aviatia corporate. Pentru ca mai avea in spate o cariera de fotomodel si experienta in domeniul gastronomiei am invitat-o la interviul pe care il organizam la Budapesta. Sansa i-a suras si din cele 9 finaliste a fost singura care a fost acceptata fara a avea nici macar atestat EASA.

Care sunt calitatile care crezi ca te-au recomandat acestui post?

Sunt o persoana pozitivă, ambitioasa și mereu caut noi provocări. Aceste calitati ma ajuta sa evoluez și sa învăț lucruri noi. M-am gandit ca sunt potrivită pentru acest post deoarece am experiența in a lucra cu oamenii, sunt atenta la detalii și înțeleg importanta muncii pe care o fac.

Cum se desfasoara interviul la o companie VIP?

In primul rand iti multumesc tie, Nicoleta, pentru invitatia la interviu si toate sfaturile pe care mi le-ai dat. Am participat la interviul unei importante companii private din Europa cu gandul la succes. De fapt multe lucruri invatate la cursul tau pregătitor pentru interviu m-au ajutat si la a intra la compania aceasta VIP. Faptul ca am parcurs cu tine etapele unui interviu și cum sa te prezinți pentru a avea șanse mai mari m-a ajutat enorm. Cred ca a mai contat si faptul ca vorbesc trei limbi străine. Imi este de mare ajutor acum, deoarece zbor cu pasageri din toată lumea și pot comunica mai ușor cu ei in engleză, spaniola sau franceza.

Despre interviu va mai pot spune ca a fost destul de relaxant, o conversație de zece minute cu recutoarea. Mi s-au pus întrebări referitoare la CV si mi s-a cerut sa ma prezint. Totodata am fost intrebata care sunt calitatile mele și experiența care ma face un candidat potrivit pentru acest job. Nu am avut parte de probe eliminatorii precum la interviul de la Emirates. Deci pot sa spun ca a fost mai ușor, insa a urmat mai apoi perioada de training. Surprinzator pentru unii, in aviatia privata si aceasta parte este considerata ca unul din pasii de selectie. Daca nu treci examenele de la training se considera ca nu ai trecut toate fazele interviului.

Cum a fost cursul oferit de compania privata?

Am fost pregatite in cadrul unei scoli de aviatie din Vilnius. Sunt recunoscatoarea ca angajatorul mi-a oferit gratuit training-ul initial de obtinere a atestatului de stewardesa. Pentru mine training-ul a fost mai lung pentru ca mai apoi am urmat si cursul de conversie. La final am avut un scurt curs de serviciu la bordul avioanelor VIP. A fost interesant, am învățat multe lucruri noi și am cunoscut oameni frumoși, care acum îmi sunt colegi.

Vrei sa fii VIP cabin crew? Nimic mai simplu! Vino la Cursul Premium VIP de Silver Service si pregateste-te alaturi de profesionisti pentru a intra in acest domeniu exclusivist: https://nicoletagherman.ro/curs-premium/
Cum te simti ca stewardesa VIP?

Sunt mândra sa reprezint o companie de elita in fata VIP-urilor si sunt recunoscătoare pentru aceasta oportunitate. Sentimentul de a intalni in fiecare zi oameni importanti ma face sa merg cu drag la zbor. Insa in acest domeniu sunt extrem de multe reguli stricte, iar discretia si diplomatia trebuie sa fie la rang de arta. Am zburat de mai multe ori cu echipa de basket FC Barcelona și a fost o experiența frumoasa sa fiu alături de ei, sa interacționez așa de îndeaproape.

Care sunt destinatiile tale preferate?

Pana acum pot sa spun ca Nisa si sudul Franței sunt locatiile mele preferate. Ce mai pot sa va spun este ca zburam mai mereu in locații frumoase, unde avem și ramaneri peste noapte. Astfel am timp sa vizitez și orașul respectiv, la pas.

Ce sfaturi ai pentru cei care vor sa zboare pe private jets?

Exemplul meu este elocvent: am mai participat la doua interviuri pentru Wizz Air și Emirates acum câțiva ani, insa fără succes. Mai apoi am luat in 2020 la Avion Express, dar din cauza pandemiei a fost anulata angajarea. Asadar, la companiile comerciale nu am avut noroc si totusi, la VIP, am intrat din prima! Cel mai important este sa nu te descurajezi, sa ai încredere in tine. Sa știi ca ce este al tău este pus deoparte. și va veni la timpul potrivit. Intreaba-te la tine cum se vede succesul si pregateste-te sa il obtii!

Vino si tu la recrutarile de VIP & ACMI Cabin Crew de la Lisabona (12 ianuarie) sau Londra (18 ianuarie). Inscrie-te la acest link: https://nicoletagherman.ro/2023/01/03/acmi-vip-cabin-crew-open-days-in-lisbon-london/