Recrutari

Cum s-a desfasurat interviul Wizz Air de la Cluj

Cum s-a desfasurat interviul Wizz Air de la Cluj

Compania Wizz Air a organizat primele selectii post pandemie in mai multe orase din tara. Interviul de la Cluj a avut loc vineri, 11 iunie. La Open Day s-au prezentat aproximativ 70 de persoane, printre care si cursantii mei.

In cadrul recrutarii au fost date 4 probe: prezentare personala, inflight situation (situatii de rezolvat ca si cum ai fi insotitor de bord), exercitii de grup si interviu final.

Interviul a inceput la ora 9:00, printre candidati fiind prezenti si fosti insotitori de bord la alte companii europene si din Orientul Mijlociu. Echipa de recrutare a invitat fiecare persoana, una cate una, sa isi depuna CV-ul si pentru a se prezenta pe scurt. Dupa aceasta proba, in jur de 30 persoane au fost eliminate.

A urmat a doua proba, si anume inflight situation.

Proba de role play, cum mai este numita, este o proba la care candidatii intra individual in sala, extrag un biletel si apoi imediat trebuie sa rezolve “problema” prezentata pe bilet, ca si cum ar fi insotitori de bord. Una dintre recrutoare a jucat rolul de posibil pasager nemultumit. Dupa aceasta proba au mai ramas 25 de persoane.

Dacă dorești să te pregatesti pentru urmatoarele interviuri și să îți faci o carieră în aviație, te invit să urmezi cursurile marca NicoletaGherman.RO. In cadrul acestora vei exersa în limba engleză toate probele date la interviul și ți se va adapta CV-ul, pentru a te prezenta 100% pregătit pentru recrutare. Pregatiri private pot fi organizate online sau offline, zilnic, la cerere.
La a treia proba, exercitiul de grup, echipa formata din mai multi candidati a avut din nou de rezolvat o situatie de urgenta (care nu trebuie neaparat sa fie la bordul unei aeronave).

Recrutoarele au urmarit cum prioritizeaza fiecare candidat actiunile si daca stiu proceduri de urgenta. De asemenea. s-a urmarit modalitatea de comunicare in grup si cat de activa a fost fiecare persoana. Dupa aceasta proba a urmat prezentarea companiei si beneficiile oferite insotitorilor de bord de la Wizz Air.

Ultima proba a fost cea a interviului final.

Cei aproximativ 20 de candidati au fost impartiti in doua grupe, fiecare recrutoare sustinand interviul cu cate o grupa. Interviul final a durat circa 20-30 de minute pentru fiecare persoana. Rezultatul final a fost transmis deja azi pe email, impreuna cu bazele pentru care se poate opta. Zilele trecute, candidatii admisi la Bucuresti au putut opta doar pentru bazele romanesti de la Iasi si Bacau si alte baze europene. Candidatii admisi la Cluj in schimb au putut opta doar pentru baza de la Bacau si aceleasi baze din Europa (Milan, Chisinau, Catania, Sofia etc.) Training-urile vor incepe inca de saptamana viitoare. Spor la invatat cursantilor admisi, dar si viitorilor lor colegi!

Foto: Lavinia, fosta cursanta, stewardesa Wizz Air