Interviuri

Aceasta meseria va fi o poarta catre o noua lume – Bogdan, cursant si viitor insotitor de bord

Aceasta meseria va fi o poarta catre o noua lume – Bogdan, cursant si viitor insotitor de bord

Pe Bogdan Iuga l-am cunoscut acum patru ani la Cursul de Private Coaching. L-am vazut ca o persoana ambitioasa si foarte motivat, care lupta pana la capat sa isi atinga scopurile. Insa se pregatea sa plece in Londra la studii in domeniul tursimului si a realizat ca nu poate sa si zboare ca si cabin crew si in acelasi timp sa se focuseze pe invatat. Dar cei patru ani de munca si studii in strainatate l-au ajutat sa se dezvolte foarte mult mai ales pe plan personal, interactionand cu oameni si culturi din diferite parti ale lumii. Pentru ca este o perosana serioasa in ceea ce priveste cariera, a si muncit in Londra la un hotel, iar la intoarcerea in tara a reluat planul de a intra in aviatie. A revenit la inca un curs de pregatire si tot atunci am realizat ca suntem si rude.

Cum de te-ai hotarat sa intri in aviatie?

La inceput, acum vreo 4 ani cand ne-am intalnit prima data, am tratat putin aceasta meserie ca fiind o joaca pentru mine. Eu lucrasem in domeniul hotelier si imi spuneam in gand ca nu o sa visez niciodata sa ajung cabin crew. Intre timp, anii au trecut si perceptia s-a schimbat, dandu-mi mai mult seama de dorinta de schimbare. Mi-am dorit sa-mi dezvolt mai mult abilitatile dobandite pana in prezent, combinand acestea cu un hobby descoperit inca din copilarie, si anume cel de a calatori.

Ce crezi ca au vazut recrutorii in tine?

Hmmm, se pare ca e mult mai usor sa vorbesc despre mine la un interviu de angajare, decat aici. Well, as spune ca sunt o persoana care invata rapid si care e multi-tasking. Cred ca au vazut in mine, atat recrutorii Emirates, cat si cei de la Avion Express ca sunt un team-player care e super deschis la orice idei. Ma adaptez usor situatiilor care sunt mai putin placute. Sunt foarte punctual si foarte organizat in tot ceea ce fac si am fost si tind sa cred ca sunt inca deschis persoanelor care fac plangeri. Tuturor clientilor le-am dat mereu atentie si sa rezolvam problema intr-un mod cat mai profesional si eficient posibil. Din punct de vedere medical, sunt o persoana activa, practicand sportul inca din copilarie.

Cum te-a ajutat experienta anterioara in a deveni insotitor de bord?

Experienta anterioara m-a ajutat enorm, deaorece ultimul meu job a fost Assistant Front Office Manager la un hoel din centrul Londrei. Pe scurt, ca sa nu ne pierdem in denumiri pompoase, eu eram acea persoana care raspundea de activitatile departamentului de receptie. Acest lucru insemna sustinerea de traininguri pentru personal, recrutare, supravegherea receptionerilor si  inctocmirea planurilor pentru cariera ale acestora, in caz ca doreau sa urmeze o alta ramura a business-ului. Ma ocupam de contabilitatea departamentului si cu imbunatatirea relatiei dintre client si receptie. Pe scurt, aveam de-a face cu plangerile de gravitate destul de mare ale oaspetilor. A fost o experienta destul de intensa, deoarece eu am intrat in acest domeniu la 19 ani si am ajuns intr-o ramura a managementului aproape la 21 de ani. Cu o astfel de experienta in spate voi putea indeplini si sarcinile unui insotitor de bord.

In ce a constat pregatirea pentru interviuri?

Cum s-a mentionat mai sus, noi ne-am intalnit prima data acum 4 ani in Cluj. Atunci am facut o pregatire in privat generala ca sa imi dau seama in mare ce inseamna “cabin crew”. Tin sa mentionez ca acel curs a durat cateva ore, dar nu am simtit ca ar fi fost lung, deoarece l-ai facut foarte interactiv si experienta pe care ai acumulat-o de-alungul anilor si-a spus cuvantul. Apoi te-am contactat in iarna lui 2019, dorind sa facem o pregatire si mai intesa in speranta in care voi avea success la angajare. Dupa training am plecat acasa cu acelasi sentiment pe care mi l-ai lasat acum 4 ani, si anume profesionalism si pasiune in ceea ce faci. Vreau sa iti multumesc pe aceasta cale pentru tot ce ai facut pentru mine si iti voi ramane foarte recunoscutor.


Pentru a te pregati pentru interviurile de recrutare insotitori de bord, te asteptam la Cursul Starter organizat intre 22-24 iunie la Bucuresti. In aceasta perioada oferim o reducere de 20% din pretul cursului. De asemenea, oferitm GRATUIT material didactic pentru a-ti imbunatati nivelul de limba engleza și a cunoștințelor de aviatie.
Care interviuri ti s-au parut mai grele?

Sa fiu sincer, nu am avut o proba a interviului care mi s-a parut grea. Sunt o fire creativa si pot veni cu situatii si sa creez argumente foarte spontan. De asmenea, faptul ca am lucrat in customer service si recrutare personal pentru hotel a fost parte din job-ul meu, m-a ajuta foarte mult sa nu fiu emotiv cand vine vorba de un interviu. Cred ca aceasta incredere in mine m-a ajutat sa trec si de interviul Emirates, cat si de la Avion Express.

Cum crezi ca va fi cariera ta ca insotitor de bord?

Vad acest job si aceasta oportunitate ca fiind una foarte benefica pentru viitorul meu. Imi voi crea foarte multe contacte si voi acumula o experienta foarte buna, mai ales ca voi lucra tot in customer sevice. Lasand toate problemele care pot aparea lucrand in aceasta ramura, voi fi platit ca sa vizitez lumea, ceea ce in mod normal, lucrand in alte domenii, este un “hobby” foarte costisitor. Viata mea prin aceasta meseria va fi o poarta catre o noua lume, noi aventuri, noi obstacole, dar si o poarta catre noi prietenii de durata. Cat pentru  toti ceilalti care vreti sa aplicati: be consistent and never give up!