Interviuri

“Viata mea ca stewardesa este plina de necunoscut”-Anca, fosta cursanta

“Viata mea ca stewardesa este plina de necunoscut” – Anca, fosta cursanta

Anca-Mariana este din Galati si când s-a hotarat sa îmbrățiseze meseria de stewardesa a constientizat faptul ca aceasta este una din cele mai importante decizii din viața. Fire sociabila, perseverenta, ambitioasa si increzatoare in capaciatea ei de a face fata provocarilor, a realizat cat de frumos ar fi sa lucreze cu oamenii intr-un mediu dinamic si cu un program flexibil.

De ce ai ales meseria de stewardesa si de ce la inceput tocmai la Smartwings?

Am ales Smartwings pentru a imi incepe cariera ca stewardesa dupa ce am fost acceptata si la Primera Air. Inca am vazut ca aceasta companie poloneza este una extrem de bine organizata, intr-o continua dezvoltare. Mi-a suras ideea de a ramane in Europa, ceea ce imi oferea posibilitatea de a face drumuri scurte acasa. Mai mult decat atat, mi-au oferit in mod gratuit scolarizarea de obtinere a atestatului de stewardesa.

Ce calitati te-au recomandat in fata recrutarorilor?

Asa cum ai mentionat, am ales aceasta meserie bazandu-ma pe principiile mele, respectiv altruism, integritate, profesionalism si responsabilitate. La primele interviuri, cel cu Primera Air si apoi cu Smartwings cred ca felul meu de a fi a impresionat. Mai apoi, la interviul Avion Express, m-a ajutat experienta anterioara. Desigur, lucrand in domeniul asistentei sociale, mi-a oferit posibilitatea de a interactiona cu diferite categorii de oamenii, de a le intelege problemele si de a gasi intotdeauna solutii la acestea.

Anca face parte in prezent din echipajul de bord Avion Express
Cum te-ai pregatit pentru aceasta cariera?

M-am pregătit alături de doamna Nicoleta Gherman, de unde am primit informații bine structurate și elemente as putea spune de aur pentru a avea success la interviu. In urma cursurilor urmate am reusit să-mi prezint în fața recrutorilor skill-urile necesare, sa uzitez de body language  și să creez conexiunea recrutor-canditat intr-un mod  natural si increzator.

Care ti s-a parut cea mai grea proba de la interviu?

La cele ceie trei interviuri la care am participat cel mai greu, prima data, mi s-a parut proba de grup. Trebuia sa ai o anumita pozitie a corpului si sa stii cand sa vorbesti (ceea ce am invatat pe parcurs). La ultimul interviu, cel cu Smartwings am dat examen scris la engleza (nivel  B2), eu invatand engleza intensiv doar in ultimele luni de dinaintea interviului. Cu toate acestea l-am trecut cu brio. La Avion Express trainerul meu a fost prezent, Nicoleta fiind si recrutor. Asadar, cele mai putine emotii le-am avut la interviul final, care pentru mine a decurs intr-un mod natural si firesc. Iar faptul ca intreaga echipa de recrutare mi-a apreciat fluenta in engleza, m-a bucurat si mi-a oferit reusita.

Cum ti-a schimbat acest job viata, acum, cand ai prins aripi?

Acum, dupa ce am inceput sa zbor, imi dau seama ca am facut alegerea potrivita pentru mine. Este un sentiment ce  nu poate  fi exprimat in cuvinte, efectiv zbori la propriu si la figurat. Viata mea ca stewardesa este plina de necunoscut. Totodata, nu stiu niciodata in ce tara voi fi luna urmatoare. Atata timp cat am lucrat la Smartwings am locuit in Polonia, mai apoi cu Avion Express am inceput cu un contract in Vietnam si am revenit de curand tot pe o baza poloneza. Sunt si eu curioasa ce imi rezerva viitorul.

*Avem zeci de cursanti selectati de Smartwings si Avion Express. Daca doresti sa treci cu brio de un astfel de interviu si sa ai un CV perfect, te invit sa urmezi cursurile marca NicoletaGherman.ro. Astfel vei avea ocazia să te pregătești alături de singurul trainer-formator din România activ în aviația comercială și privată. Nicoleta Gherman este si singurul trainer din Romania cu experiență de 7 ani ca recrutor de însoțitori de bord.