RecrutariViata ca stewardesa

Poza potrivita pentru interviul de stewardesa

Poza potrivita pentru interviul de stewardesa

Toti cei care va pregatiti pentru ziua selectiei, veti avea de pregatit un dosar care sa contina un minim de acte si anume CV si o poza. La acestea se mai adauga copia de pasaport, 1-2 scrisori de recomandare si poze casual.

Fotografiile sunt de o importanta majora si nu ignorati in a face unele profesionale. Acestea te vor reprezenta in fata recrutorilor chiar daca aplici online sau te prezinti la o zi de selectie. Reprezentantii companiilor aeriene tin cont de aspectul fizic atunci cand decid pe cine sa invite la un interviu sau sa elimine intr-o faza de preselectie.

Pentru a obtine o poza perfecta intotdeauna sfatuiesc cursantii sa apeleze la un fotograf profesionist. Acestia vor obtine fotografii profesionale chiar si atunci cand vi se cer poze in care sa fiti imbracati casual (blugi cu o bluza, pe corp).


Acestea sunt fotografiile cu care eu am luat interviurile de angajare atat la Qatar, Carpatair, cat si la o companie privata.
Pentru interviu trebuie sa pregatesti urmatoarele poze:

– fotografia tip pasaport (portret) care o poti atasa si CV-ului

– fotografia plan amplu (full-body, 10×13 cm)

– fotografii casual sau din timpul liber (pentru Emirates, Carpatair).

Cursanta noastra Clarissa, in poza casual trimisa la Emitates
Fundalul pozei se cere sa fie intr-o culoare anume:

– albastru deschis pentru Qatar Airways

– alb pentru orice alta companie aeriana.

Atunci cand pozezi ai grija sa te prezinti in urmatorul mod:
  • mainile pe langa corp
  • tot corpul drept, intors catre camera si nu din lateral
  • picioarele unul langa celalalt, nu prea departate si nu unul in fata si nici incrucisate
  • zambet natural, insa companiile din Golf prefera sa ai dintii la vedere
  • fara ochelari sau lentile colorate
  • privind direct la camera
  • fara esarfa daca aplici la companii comerciale.

Multe companii solicita in prezent doar 1-2 poze din fiecare, dar recomand sa ai cu tine mai multe. Pentru a trimite dosarul online trebuie sa te incadrezi in anumite dimensiuni pentru a aplica cu success. De asemenea, trebuie sa salvezi poza in format .jpeg.

Avem cursanti selectati de peste 60 de companii aeriene. Daca doresti sa treci cu brio de un astfel de interviu si sa ai un CV perfect, te invit sa urmezi in Bucuresti (16-18 ianuarie) si Cluj-Napoca (31.01-02.02.2020) cursul Starter pentru viitori insotitori de bord. Astfel vei avea ocazia să te pregătești alături de singurul trainer-formator din România activ în aviația comercială și privată, având totodată experiență ca recrutor.

Tinuta se recomanda a fi business. Costumul sa fie intr-o culoare închisă sau neutră, cu o fustă sub genunchi cu aproximativ 2 cm sau până la centrul genunchilor (pentru femei), cu cravată și cămașă de culoare albă sau de culoare deschisă. Folosește un machiaj conservator, cum ar fi dermatograf și rimel negru, ruj în culoarea lacului de unghii, fond de ten, fard de obraz. Afișează o coafură bob sau un coc simplu, evitând utilizarea accentuată de produse de păr (gel sau fixativ), un minim de bijuterii (ceas si cercei mici tip perla) si pantofi negri cu toc (inchisi in fata si spate pentru femei).

Alte bijuterii, precum sirag de perle, esarfe, par despletit si rochii cu maneca scurta pot fi afisate doar in cazul in care aplici pentru linii private/VIP. Pentru aceste companii poti trimite chiar si poze facute din lateral, mai artistice.

*Foto: cursanti care au urmat o pregatire marca NicoletaGherman.RO

2 thoughts on “Poza potrivita pentru interviul de stewardesa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *