Recrutari

Cum s-a desfasurat si care au fost probele la interviul Flynas

Cum s-a desfasurat si care au fost probele la interviul Flynas

Interviul Flynas de tip Assessment Day organizat in Bucuresti a avut loc pe 23 noiembrie. Cele doua reprezentante ale liniei aeriene au fost Noemi, din Romania si Katerina, din Cehia. La interviu s-au prezentat doar 23 de persoane care au sustinut toate probele.

Ziua selectiei a inceput cu inregistrarea candidatelor si a continuat cu prezentarea companiei aeriene si oferta acesteia.

A urmat testul scris la limba engleza, care a cuprins doar partea de intelegere. Au fost date noua scurte texte care aveau ca subiect diferite activitati ale unui insotitor de bord: imbarcare, Sky nanny, prezentare personala (grooming), sistemul audio-video de la bordul aeronavelor flynas, serviciul de duty free si catering. Dupa fiecare text erau intre 2-4 afirmatii (in total 30) la care trebuia sa mentionezi daca sunt True, Fals sau Cannot Say.

Jocul de grup s-a bazat pe subiecte cum ar fi: Daca veti fi recrutate, cum v-ati adapta unei noi culture, religii, unui nou mediu de munca in Arabia Saudita? Daca ai fi presedintele tarii tale ce ai schimba?

In cadrul probei de aspect (grooming) le-au fost verificate fetelor aspectul fetei, celor care au purtat ochelari li s-a cerut sa ii dea jos, iar unele candidate au fost intrebate daca vor sa piarda in greutate daca vor fi selectate. Astfel au fost date sanse de recrutare unui numar cat mai mare de persoane. Totodata s-a verificat dacă fetele aveau tatuaje sau cicatrici vizibile, par pe fata, inălțime si greutate.

Interviul final

In jurul orei 15:00 a inceput interviu final. In sala, cele doua recrutoare de la flynas au invitat cate 4 fete. Mai intai acestea au inmanat documentele pentru a fi verificate. Mai apoi, fiecare a primit de rezolvat din partea recrutoarei romance cate o situatie care ar putea aparea la bordul aeronavei (inflight situation). In schimb cealalta reprezentanta a companiei a pus intrebari tipice, inclusiv daca fumeaza sau nu. La interviul final s-au adresat întrebări și pe baza prezentarii fiecarei candidate. De exemplu, dacă una din ele a afirmat ca se considera ideală pentru jobul acesta, imediat era întrebata de ce . Sau dacă cineva a declarat ca are experiența in customer service, intrebarile au fost bazate pe aceasta experienta (de exemplu, cum ar putea sa crească vânzările in avion dacă se vind doar sandwich-uri, ciocolata, cafele și băuturi răcoritoare la bord). Întrebările au fost de self analysis, comunicare, despre relocare etc .

Rezultatele finale vor fi date in cateva saptamani. Succes cursantelor mele prezente la aceasta recrutare si nu numai.

*Te invit să te pregătești pentru urmatoarele interviuri alături de Nicoleta Gherman, trainerul care a pus in Romania bazele cursului de pregatire pentru interviul cu ORICE companie aeriana. La Cursul Starter care va avea loc in Cluj (29.11-01.12) vei exersa alaturi de un recrutor international, în limba engleză, toate probele date la interviu. Totodata ți se va corecta CV-ul, pentru a te prezenta 100% pregătit la selectie. Daca nu poti ajunge in Cluj-Napoca, avem pregatite workshop-uri online si sesiuni speciale de Private coaching.

Foto: Google images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *