Recrutari

Cum se desfasoara si care sunt probele interviului Aer Lingus

Cum se desfasoara si care sunt probele interviului Aer Lingus

In perioada care urmeaza, compania Aer Lingus porneste o campanie intensa de recrutare insotitori de bord din mai multe tari europene. Am fost primii care va anuntam de recrutarea care va avea loc pe 6 noiembrie in Bucuresti, selectie organizata impreuna cu firma de recrutare Nobox HR Outsourcing Solutions. Mai multe informatii despre acest interviu aveti aici:
https://nicoletagherman.ro/2019/09/12/aer-lingus-angajeaza-insotitori-de-bord/

Cursantii mei deja activeaza la aceasta companie si ne-au impartasit informatii pretioase despre ultimul proces de recrutare care a avut loc in diferite tari europene.

1.Depunerea dosarului, online

Pentru a primi o invitatie pentru preselectia online este necesar sa iti depui dosarul aici: Daca ai toate actele, ai varsta de minim 18 ani si experienta in customer service sau vanzari de cel putin 1 an, ai toate sansele sa primesti o invitatie pentru preselectie. Se considera un avantaj abilitatea de a vorbi o a doua limba europeana si experienta anterioara ca insotitor de bord, detinator al unui Atestat EASA eliberat dupa Aprilie 2014.

2. Interviul de preselectie, online

Odata primita invitatie, vei sustine la o data si ora stabilita de companie un scurt interviu. In cadrul acestuia vei avea de raspuns la trei seturi de intrebari despre aviatie, dar va fi scanat si aspectul tau. Ai timp 15 minute la fiecare set sa pregatesti raspunsurile. Daca treci si de aceasta faza, vei primi email in care esti informat asupra actelor pe care sa le ai la tine in ziua interviului final, cat si intrebarile la care sa te astepti.

Gabriela, cursanta noastra
3. Interviul de tip Assessment Day

Aceasta proba are loc fata in fata cu recrutorii si include:

  • verificarea actelor: pasaport european valabil cel putin 18 luni, fara restrictii de calatorie in lume, in original si copie dupa acesta, cazier, 3 scrisori de recomandare semnate si stampilate, istoric de 5 ani exprienta munca (verificabil), CV, poze
  • proba de aspect (grooming) – greutate/inaltime bine proportionate, fara tatuaje/piercing vizibile in uniforma si inaltime intre 1,57 – 1,88 cm. La interviurile din primavara a fost verificata si capacitatea de a atinge 190,5 cm pe varfuri, cu mana intinsa. Dupa aceasta proba vor fi facute eliminari.
  • testul scris la limba engleza – Se cere sa stii engleza la nivel avansat, iar proba include doua tipuri de eseu, exercitii de gramatica si intelegere. Testul nu este foarte greu, insa la cele 10 intrebari de gramatica ai voie sa faci doar doua greseli.
  • prezentarea companiei, a ofertei de munca si a altor beneficii. Aceasta dureaza aproximativ 1 ora si jumatate pentru ca primesti abosolut toate informatiile de care ai nevoie, inclusiv ce inseamna sa te muti in Irlanda.
  • prezentarea personala in fata recrutorilor si a celorlalti candidati (vorbit in public timp de 1-2 minute);
  • interviul final cu durata de 15-25 minute/candidat. Acesta a avut loc dupa pauza de pranz si fiecare candidat l-a sustinut cu o singura recrutoare. In cadrul acestuia au fost adresate doar cele 10 intrebari primite in email-ul cu invitatia la AD.

Cursantii mi-au martaturisit ca interviul a fost unul relaxant, s-au facut doua pauze intre probe, iar echipa de recrutare a fost foarte prietenoasa. Li s-a mai precizat ca cei care vor fi alesi vor incepe perioada de preangajare odata cu inceperea trainingului, timp in care esti considerat inca in perioada de proba. Asadar doar dupa ce treci cu bine de examenele de absolvire a scolii de insotitor de bord vei fi considerat angajat Aer Lingus.

Rezolvarea probelor eliminatorii si cum sa raspunzi intrebarilor adresate la interviul final vor fi rezolvate pas cu pas in cadrul Cursului Starter organizat la Bucuresti intre 4-6 octombrie. Sunt trainerul care a creat si implementat
in Romania conceptul de curs intensiv de pregatire pentru interviu si va invit ca timp de 3 zile sa va pregatiti intens pentru succes. Hai la curs!

https://nicoletagherman.ro/curs-starter/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *