Recrutari

ETAPELE INTERVIULUI EMIRATES DESFASURAT IERI LA BUCURESTI

ETAPELE INTERVIULUI EMIRATES DESFASURAT IERI LA BUCURESTI

La interviul Emirates organizat ieri in Bucuresti s-au prezentat aproape 100 de persoane dornice sa devina insotitori de bord. Ziua interviului s-a desfasurat dupa cum urmeaza:

CV Drop

Candidatii au fost invitati in sala de Raluca, o recrutoare romanca care nu a fost stewardesa, dar are experienta de recrutare in Anglia si mai nou de un an si pentru Emirates. Dupa prezentarea companiei fiecare candidat a primit un numar de inregistrare si au trecut pe rand prin fata recrutoarei pentru un scurt dialog si pentru a da actele.

Exercitiu de grup nr. 1

Peste 60 de candidati au fost impartiti in grupuri mai mici, de cate 2 sau 3 persoane si li s-a dat o imagine facuta in avion cu insotitori de bord in mijlocul cabinei, cum ar fi doi insotitori de bord care se apleaca peste scaunele din cabina de clasa economic. Pe baza unor intrebari-ghid tiparite pe spatele imaginii, grupul trebuia sa stabileasca urmatoarele: ce reprezinta imaginea, care sunt responsabilitatile insotitorilor de bord in acea situatie si cine ar putea fi pasagerul din imagine. La final, grupul a prezentat individual concluziile in fata tuturor. Cativa tineri au fost descalificati si nu au intrat in a doua proba de grup.

Exercitiu de grup nr. 2

A avut loc o noua redistribuire a candidatilor in grupuri mai mari, avand de rezolvat o situatie tipica meseriei de insotitor de bord: ce faci cand sase pasageri vor acelasi produs alimentar sau nu, printre care se numara pasager VIP, un vlogger, o gravida, un pasager frecvent si altul suparat din cauza serviciului oferit la bord. Recrutoarea nu a urmarit neaparat gasirea unei solutii corecte, ci a analizat modul de interactiune a fiecarui membru cu grupul sau si mai apoi a ales cativa candidati care sa joace si role play ca pasageri sau insotitori de bord.

Grooming

Doar 29 de persoane au fost chemate pe rand pentru a li se verifica inaltimea de 160 cm si au fost intrebati doar daca au semne/tatuaje vizibile. Doua candidate au fost eliminate pentru ca nu aveau inaltimea ceruta, recrutoarea descalificand chiar si pentru 1 cm mai putin.

In 24 ore: Teste online (engleza si psihometric)

Un numar record de 27 de candidati au primit ca termen de rezolvare a testelor online, cel la limba engleza si cel psihometric in maxim 24 de ore de la incheierea probelor de grup. Ieri au fost programate si interviurile finale. Acestea vor avea loc incepand cu ziua de luni, recrutoarea dand posibilitatea de a alege ora de incepere a probei de interviu final. Uram succes cursantelor ajunse in faza finala!

Daca doresti să te pregatesti pentru urmatoarele interviuri si sa iti faci o cariera in aviatie, te invit sa urmezi unul din cursurile marca Nicoleta Gherman.RO. In cadrul acestor cursuri vei exersa în limba engleză toate probele date la interviul Emirates si la alte companii aeriene și ți se va corecta CV-ul, pentru a te prezenta 100% pregătit pentru recrutare. Pregatiri private pot fi organizate online pe Skype, zilnic, la cerere. Pentru mai multe detalii, accesează site-ul
https://nicoletagherman.ro/cursuri/

*Foto: Google images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *