CUM S-A DESFASURAT INTERVIUL GULF AIR DE LA BUCURESTI

Interviul de tip Assessment Day organizat de Gulf Air si MECCTI azi, in Bucuresti, a inceput in jurul orei 9:00 si la acesta s-au prezentat aproximativ 60 de femei. Printre acestea s-au prezentat si persoane cu experienta la companii precum Emirates, Ryanair, Small Planet Airlines.

Participantele au fost intampinate de coordonatoarea de recrutare pe Romania din parteaMECCTI. Aceasta a dat fiecarei participante un numar de ordine, dupa care a urmat prezentarea companiei. Participantele au avut de convins de-a lungul zilei pe cele doua recrutoare – Raluca (romanca, Grooming Officer) si Sanaa (araboaica, de la Ground Office) – ca sunt potrivite pentru a fi stewardese.

Proba 1: Grooming

Candidatele au fost invitate in sala. De la inceput li s-a comunicat ca cele care nu indeplinesc criteriile de varsta, nu vor fi acceptate la aceasta proba. Ca atare, 4 domnisoare au iesit din sala. Cele care au ramas au fost masurate, li s-a luat greutatea si li s-a verificat daca au tatuaje sau alte semne vizibile. Recrutoarele au verificat amanuntit aspectul fiecarei candidate, feedback-ul primit de la cursante fiind ca a fost cea mai stricta proba de grooming la care au participat pana acum cu diferite companii arabe. Aproximativ jumatate dintre candidate au fost eliminate.

Proba 2: Test scris la limba engleza

La ora 13:00 a urmat testul de engleza, bazat pe partea de intelegere a unui text, de dat sinonime la anumite cuvinte dintr-un text, partea de logica-matematica. Nu a fost eliminata nici o participanta.

Proba 3: Exercitiu de grup

Candidatele au fost impartite in 4 grupe. In cadrul exercitiului, fetele au avut de organizat vacanta unei familii din Bahrain, tinand cont de buget. Concurentele au putut folosi telefoanele mobile pentru a veni cu idei inedite. La final, fiecare grup a trebuit sa prezinte solutia gasita. Recrutoarele au urmarit nu doar modul de comunicare, ci si exactitatea datelor, atragand atentia asupra unor date inexacte. Doar doua candidate au fost eliminate, insa pe criteriu de grooming.

Proba 4: Interviu Final

In cadrul Interviului Final au ajuns 24 de candidate, care au purtat o discutie cu recrutoarele pe baza informatiilor referitoare la experienta de munca si de viata. Au fost invitate cate 3 candidate deodata in sala, pentru a raspunde pe rand intrebarilor. Totodata li s-a dat de rezolvat individual si situatii care ar putea aparea la bord. La ora 7:00 seara s-a dat si raspunsul final, inca 4 candidate fiind eliminate. Ma bucur ca printre finaliste se numara si cateva cursante de-ale mele.

Proba 5: Proba de inot

20 de candidate vor sustine si proba de inot tot la Ramada Hotel. Cele din afara orasului vor sustine in aceasta seara proba, iar cele care locuiesc in Bucuresti o vor sustine maine dimineata.

UPDATE (17 martie): Dintre finaliste, azi nu au trecut de proba de inot 2 persoane – una prin neprezentare si o alta pentru ca nu stia sa inoate.

Conform informatiilor primite de cursantele noastre care au trecut cu brio de recrutare, firma MECCTI va percepe un comision de recrutare. Contractele de angajare se vor primi in doua saptamani, iar trainingul va incepe in luna mai. Succes tuturor candidatelor!

  • Daca nu ai trecut mai departe, nu renunta! Te asteptam la cursul nostru pentru a te pregati pentru urmatoarele interviuri si sa exersezi in detaliu TOATE probele. Cursul pentru Incepatori in Cariera de Stewardesa va avea loc in Cluj-Napoca intre 22-24 martie. Pentru cei care nu pot ajunge in Cluj-Napoca, pregatiri private sunt organizate online, zilnic, la cerere. Pentru mai multe detalii, acceseaza site-ul http://nicoletagherman.ro/.
  • Sursa poze: Internet