Interviuri

“Stewardesa-un job suficient de frumos încât să merite toată munca” – Interviu cu Bianca, fosta cursanta

“Stewardesa-un job suficient de frumos incat sa merite toata munca”

Interviu cu Bianca Tica, fosta cursanta

Bianca a urmat un curs online dupa ce obtinuse atestatul de stewardesa. Avea 23 de ani si nu avea o experienta vasta de viata sau de munca, insa am indrumat-o cum sa isi puna in valoare calitatile. În scurt timp a fost acceptată de o companie românească, dar își dorea mai mult. Am invitat-o la un interviu organizat chiar de centrul nostru de training și astfel a îmbrăcat uniforma de insotitor de bord al departamentului charter-ACMI din cadrul companiei private KlasJet.

Care a fost experienta ta la interviurile de angajare?

Se pare că scurtele perioade de muncă ca și ospătăriță și hostess, plus experiențele Erasmus din timpul facultății au fost suficiente sa ma angajez. Insa pot spune că m-au ajutat si să mă adaptez mult mai ușor unei situații, unui mediu sau unei culturi noi. Am avut ocazia să am contact cu o mulțime de oameni noi, am învățat să fiu mai empatică, mai sociabilă și să mă descurc singură.

Nu am participat la multe interviuri înainte de KlasJet, dar din câte știu, dar probele sunt cam aceleași peste tot. Unele companii abordează mai multe etape făcând procesul de recrutare mai complex, altele se bazează doar pe interviul final. În cazul companiei la care am activat a fost prezentarea companiei şi apoi interviul one-on-one cu recrutoarele. A fost o atmosferă plăcută care m-a facut sa ma relaxez. O caracteristică pentru ACMI a fost faptul că s-a pus mult accent pe întrebări de genul “Ești vaccinată/ești de acord să te vaccinezi?”, “Ești disponibilă să zbori din diferite țări din Asia, Africa?

De ce crezi că ești potrivită pentru acest post de Cabin Crew?

Povestea cu “îmi place să călătoresc” o știm cu toții și da, bineînțeles ca se aplică și în cazul meu. În plus, sunt o fire responsabilă, amabilă, sociabilă, dornică să cunosc oameni noi şi să-i ajut pe cei din jur. Tocmai de aceea m-am adaptat rapid cand am fost trimisa de exemplu inca din prima luna in Egipt, la baza din Hurghada.

Vrei sa fii cabin crew? Nimic mai simplu!
Vino la Cursul Premium VIP de Silver Service si pregateste-te alaturi de profesionisti pentru a intra in acest domeniu exclusivist: https://nicoletagherman.ro/curs-premium/. De asemenea, iti oferim si cursuri de pregatire pentru interviurile cu toate companiile comerciale arabe si europene. Alege cursul potrivit tie, aici: https://nicoletagherman.ro/cursuri/
Cum te-ai pregătit pentru această meserie?

Am făcut mai intai cursul de însoțitori de bord, prin care am obținut licența de zbor, la București. Ulterior am avut ocazia de a o cunoaște pe doamna Nicoleta Gherman cu care am avut un curs online general și cu care am rămas în contact până în prezent. Nicoleta este o femeie excepțională, o profesionistă, care se mulează după cerințele fiecărui cursant. M-a ținut mereu la curent cu toate “ofertele” care știa deja că mi se potrivesc. Îi mulțumesc pe această cale!

Cum este training-ul de Cabin Crew?

Desi aveam licenta de zbor, tot a trebuit sa urmez un curs de conversie. O parte din training a fost online, o parte în Vilnius, unde este sediul companiei. A fost o perioadă frumoasă, nu foarte ușoară, fiind prima mea companie. Avand deja unele informatii nu pot spune nici ca a fost grea. Insa a trebuit sa ma focusez pe ce ne explicau instructorii, deoarece e altfel cand ti se preda in limba engleza lucruri tehnice sau ce tin de avion.

Ai sfaturi pentru viitorii insotitori de bord?

Perseverență și bineînțeles, dorință. A fi stewardesa nu este un job atât de ușor precum pare, dar este suficient de frumos încât să merite toată munca.