Interviuri

“Nu abandona visul!” Interviu cu Henrietta, cursanta & stewardesa

“Nu abandona visul!” Interviu cu Henrietta, cursanta & stewardesa

Desi este inca studenta la Cluj, Janko Henrietta a aplicat pentru un post de stewardesa. Pentru ca ii place foarte mult să călătorească și să cunosscă locuri și culturi noi, in timpul facultății a participat la programele Erasmus și Work&Travel. A avut ocazia de a trăi experiențe și amintiri foarte frumoase. Totodată, este o persoană pasionată de aviație inca de mult timp.

Cum ai decis sa fii stewardesă?

Întotdeauna m-am uitat cu admirație la cer dacă vereun avion a trecut deasupra capului meu. Și m-am gândit ce frumos ar fi să ajung și eu stewardesă, să am ‘’biroul’’  deasupra noriilor. Totodată,i m-au fermecat și uniformele unice, pe care le poartă însoțitori de bord, dar și responsabilitatea de care trebuie să dea dovada în timpul zborului.

Ce calități te recomandă?

Sunt o persoană calmă, harnică și punctuală. Îmi place să lucrez în echipă. Alte calități care m-au recomandat sunt: experiența anterioară în customer service (programul Erasmus și Work&Travel), flexibilitatea și seriozitatea.

Cum te-ai pregătit pentru aceasta meserie și cum de ai reusit în pandemie?

La terminarea liceului m-am înscris la Școala de Însoțitori de bord. Acolo am învățat bazele acestei meserii. După absolvirea acestei scoli am luat Atestatul de membru al echipajului de cabină EASA. După care am început facultatea și am făcut o pauză. Anul trecut, pe vremea pandemiei, am profitat de timp și am participat la un curs de trei zile marca Nicoleta Gherman.RO, care m-a ajutat să imi perfecționez și mai mult cunoștințele de aviație.

Cum a fost interviule la care ai participat?

După terminarea cursurilor de stewardesa, primul interviu la care am participat a fost al companiei Ryanair. Interviul a fost scurt, iar după un timp am primit email că am fost acceptată. După care am mai participat și la alte interviuri, însă nu au fost cu noroc. În vremea pandemiei am participat la un curs al Nicoletei. La scurt timp tot dansa m-a anuntat ca se fac recrutari la Trade Air si HiSky. Am aplicat la ambele, am sustinut interviurile si am fost acceptata de ambele. La TradeAir a fost doar un interviu video online. În schimb la HiSky prima etapă a fost o preselecție online, după care am primit invitație la interviu. Interviul final a fost offline și individual. În ziua interviului cu HiSky am și primit ‘’Golden call’’ -ul, după care am început cursurile de conversie în cadul companiei.

In ce locuri îți dorești să ajungi?

Deja în timpul facultății am călătorit foarte mult. Am fost în 14 țări și aș vrea să imi îmbogățesc lista țărilor. Mi-ar plăcea să călătoresc în întreaga lume. La zborurile de familializre destinațiile au fost Hurghada, Antalya și Beauvaris.

Cum crezi ca va fi viata ta de acum înainte?

Cu siguranță o să fie o scimbare plăcută, cu multe experiențe unice în echipă. Am cunoscut deja colegii și este o atmosferă plăcută între noi. Și abia aștept să zburăm la destinații diferite!!!

Ce sfaturi ai da celor care vor sa zboare?

Cihar dacă există niște obstacole în construirea unei cariere de vis, nu abandona visul! Trebuie luptat până la sfârșit. Doar dacă vrei din tot sufletul, visul va deveni realitate.

Pentru toți care își doresc o carieră în aviație, recomand cu cea mai mare încredere cursurile marca Nicoleta Gherman.RO!

Avem cursanti selectati de 74 de companii aeriene. Daca doresti sa treci si tu cu brio de un astfel de interviu si sa ai un CV perfect, poti urma online sau offline Cursul Special Training sau Cursul de Private Coaching organizat zilnic, la cerere. Vei avea ocazia să te pregătești alături de singurul trainer-formator din România activ în aviația comercială și privată, având totodată experiență ca recrutor de însoțitori de bord.