Interviuri

“Crede ca aripile tale exista deja!” Interviu cu Raluca, fosta cursanta, stewardesa la Ryanair

“Crede ca aripile tale exista deja!” Interviu cu Raluca, fosta cursanta, stewardesa la Ryanair

Raluca-Maria Suciu este o tanara cu o pasiune enorma pentru tot ceea ce inseamna aviatie, o fosta cursanta cu o ambitie si mai mare. Si-a dedicat mai mult de 5 ani din viata gandindu-se zi de zi si dorindu-si sa ajunga stewardesa. A facut tot posibilul ca visul ei sa prinda aripi si reusita dubla a fost o mare bucurie.

Cum ai decis sa fii stewardesă?

Totul a inceput de cand proiectam avioane de hartie, ajutata fiind de tatal meu, si le lansam de pe balcon de la etajul 7 al blocului, in zona verde. Joaca de copil a devenit mai tarziu o treaba serioasa, cand la sfarsit de liceu am realizat ca imi placea mult prea mult geografia si sa calatoresc, sa cunosc locuri inedite si oameni frumosi.

Ce calități te recomanda pentru aceasta meserie?

Sunt o fire extrem de organizata si punctuala. Sunt o persoana comunicativa si empatica. Imi place foarte mult sa cunosc oameni si sa interactionez cu ei. Iubesc sa lucrez in echipa pentru ca simt ca fiecare contribuie la atingerea aceluiasi tel.

Cum te-ai pregătit pt aceasta meserie și ce ai făcut în pandemie. Te-au demoralizat aceste vremuri?

Pregatirea mea pentru a deveni stewardesa a inceput acum 5 ani cand am hotarat sa urmez cursurile unei scoli de stewardese. Asa am invatat bazele acestei meserii. Dupa ce am absolvit aceasta scoala si am luat atestatul EASA de cabin crew am decis sa aprofundez partea de ospitalitate in oferirea serviciilor. Ca atare, am urmat facultatea de ospitalitate si turism (International Hospitality Management) in Danemarca.

Pot afirma cu tarie ca anul 2020 nu a fost un an descurajator pentru mine. Ba din contra, am folosit tot acest timp in mod constructiv, ocupandu-ma de mine, citind si invatand. Ca drept dovada, am urmat si cursurile dumneavoastra pentru viitori insotitori de bord. Cursul Starter m-a ajutat sa imi perfectionez cunostintele legate de aviatie.

Cum au fost interviurile la care ai participat?

Selectiile Ryanair si Wizz Air au fost scurte si concise. Am primit intrebari legate de ceea ce am studiat in cadrul cursurilor, cum ne-ati dat si la curs. De asemenea am primit si intrebari strict legate de aptitudinile mele si CV. Totul s-a desfasurat online.

Daca vrei sa ai o cariera ca stewardesa / insotitor de bord, te asteptam la cursurile marca NicoletaGherman.RO. Te vei pregati pentru interviuri si vei exersa in detaliu TOATE probele alaturi de un trainer extraordinar, fondatoarea acestor cursuri in Romania.
In ce locuri îți dorești să ajungi?

De curand am facut zborurile de familiarizare la Dublin, Irlanda. Insa mi-ar placea sa calatoresc in intreaga lume. Oriunde poti gasi locuri, oameni, culturi diferite si deosebite.

Cum crezi ca va fi viata ta de acum înainte?

Cu siguranta jobul de stewardesa nu este unul usor. Dar cum niciodata nu am ales calea usoara, cred ca viata mea de acum inainte va fi una palpitanta si plina de inedit.

Ce sfaturi ai da celor care vor sa zboare?

Crede ca aripile tale exista deja! Tot ceea ce trebuie sa faci este sa nu renunti la visul tau (si sa zbori)!