Viata ca stewardesa

Stewardesa VIP – Ritualul si importanta cafelei arabesti

Stewardesa VIP – Ritualul si importanta cafelei arabesti

Cafeaua arabeasca traditionala are o semnificatie culturala, incepand cu ocaziile in care aceasta cafea este bauta pana la ritualul propriu-zis. De cele mai multe ori cafeaua traditionala este preparata in spatiile private, insa din dorinta de a oferi pasagerilor produse cat mai diversificate, aceasta este servita si in avion. Nu oricui, ci doar celor care calatoresc la clasele intai sau pe avioane private. Cafeaua face parte din complexa cultura araba, avand numeroase semnificatii. Este un mod original de ospitalitate, un mijloc de interactiune, o manifestare a respectului, lucru esential in viata cotidiana a lumii arabe. O ceremonie de intampinare a unui oaspete VIP presupune si oferirea cafelei imediat ce a luat loc in cabina.

Există un mit potrivit căruia cafeaua este originara din Etiopia, acolo unde un pastor pe nume Kaldi a observat caprele sale comportandu-se ciudat dupa ce au mancat fructele cazute dintr-un copac. Kaldi a gustat si el fructele, de fapt boabe de cafea si a simtit un plus de energie. Acesta a luat boabele si le-a dus unui imam (preot musulman), care a presupus ca boabele provin de la diavol. Le-a aruncat in foc, dar mirosul placut provenit de la boabele de cafea prajite i-a schimbat parerea. Imamul le-a luat din foc si le-a pus in apa fierbinte, astfel fiind preparata prima cafea.

Decoleaza din zona ta de confort si pregateste-te alaturi de noi pentru a deveni Corporate VIP Flight Attendant. Cursurile de Silver Service specifice aviatiei private pot fi urmate atat la Bucuresti, cat si la Cluj-Napoca. Inscrie-te aici: https://nicoletagherman.ro/curs-premium/ Locuri limitate!

Cafeaua arabească este la fel de traditionala ca vechea shisha. La arabi, fiecare intrunire si fiecare masa are inclusa cafeaua aceasta si dulciurile. Asadar, si pe zborurile private catre sau din Orientul Mijlociu este un gest de atentie sa fii pregatita cu serviciul traditional de cafea. Cu siguranta va fi foarte apreciat!

Cafeaua nu se serveste oricum, ci folosind o cafetiera Dallah si canute incalzite inainte de a fi folosite. Se lasa la infuzat pentru cateva minute, inainte de venirea oaspetelui, se strecoara si se toarna apa fierbinte doar cand ai oaspetele la bordul avionului. Este important de retinut ca din considerente de bune maniere se ofera de doua ori acest produs, inainte de decolare. Intotdeauna se serveste alaturi de curmale si nu numai. „Gahwa”, cum este numita in Orientul Mijlociu, este condimentata si poate fi oferita si dupa decolare, ca un simbol al generozitatii. Atunci cand se solicita o cafea, aceasta va fi facuta proaspata, fara a folosi cafeaua facuta cu cateva minute inainte, la sol. Se ofera oaspetilor la temperatura potrivita pentru a fi savurat imediat. Gahwa nu se pregateste in fata VIP-urilor, ci doar turnata in fata lor, in acele cani mici fara maner, numite finjan. Procesul de preparare si servire il poti invata si exersa de pe acum, in cadrul cursului nostru premium VIP de Silver Service. Ca viitor Corporate VIP Flight Attendant trebuie sa stii exact cum faci cafeaua, cu ce mana se serveste cafea, in ce ordine vin dulciurile si inca cateva aspecte importante care tin de traditia araba. In prima zi, pe langa foarte multe aspecte care tin de gastronomie si aviatia VIP, in cadrul orelor de teorie vei invata toate lucrurile precizate mai sus. A doua zi, orele de practica includ si o sesiune de pregatit, servit si degustat cafeaua arabeasca. Inscrierile la curs pot fi facute urmand acest link: https://nicoletagherman.ro/curs-premium/