Viata ca stewardesa

Atmosfera de la cursurile noastre din iulie

Atmosfera de la cursurile noastre din iulie

Pentru ca voi, cursantii nostri, sunteti motivatia noastra, am continuat sa sustinem cursurile Starter si Premium VIP de Silver Service si in luna iulie. Am avut o cerere relativ ridicata atat pentru cursurile desfasurate in sala de curs, dar mai ales pentru cele sustinute online. Astfel cele 18 cursante din Ungaria, Moldova, Anglia si Romania au fost pregatite indeproape pentru aviatia comerciala si privata, in functie de optiunea lor. Si, daca tot am adus vorba despre participante, trebuie sa va spunem ca am avut alaturi persoane din diverse domenii: un trainer de protectia muncii dintr-o fabrica, o bibliotecara, un babysitter, o ospatarita, un chef, doua proaspete absolvente de liceu, dar si multe stewardese. Ne-am bucurat sa intalnim printre cursante si insotitori de bord de la SmartLynx, Ryanair, Wizz Air, Blue Air, Carpatair, Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways, Flynas, Gulf Air si Kuwait Airways.

Cursurile marca NicoletaGherman.Ro urmeaza un program adaptat interviurilor la care urmeaza sa participe cursantii.

Ca de fiecare data, am urmarit dezvoltarea capacitatii de exprimare in public, in grup, dar si in fata unui ecran, atunci cand trebuie sa sustii un interviu online. Participantele au avut ocazia sa se implice in jocuri de creativitate, exerciții practice in grup, improvizare de solutii in cadrul unui role-play, astfel incat sa isi dezvolte imaginatia. Cursantele noastre au invatat cum sa se remarce si cum sa vorbeasca pentru a-si exprima ideile cat mai coerent in limba engleza.

Cursurile s-au desfasurat intr-o atmosfera atipica, cu masca.

Masca si dezinfectantul nu ne-au impiedicat in a oferi un mediu cald, prietenos. Toate participantele au invatat cum sa obtina job-ul de insotitor de bord la o companie comerciala sau privata, intr-o atmosfera deschisa creativitatii si aprofundarii cunostintelor prin practica. Pe tot parcursul practicii ne-am asigurat ca toata lumea a inteles teoria si o poate aplica in cadrul interviului. Alternarea teoriei cu practica a mentinut atentia cursantelor noastre la cote maxime. Tocmai de aceea pauzele au fost scurte si putine, iar practica de la cursul VIP, partea de plating si servit, au durat chiar mai mult decat ne programasem. Si acest lucru se datoreaza si cursantelor, active de altfel la fiecare exercitiu.

Invitata de la cursul de Silver Service, Laura Misu, impreuna cu trainerul Nicoleta Gherman – adevarati mentori pentru noua generatie de stewardese

Laura, invitata noastra speciala si Nicoleta, trainerul-formator, au fost nu doar dinamice, dar si constiincioase. Am pus la dispozitia stewardeselor care au participat la cursul premium echipamente si produse de top, adaptate aviatiei VVIP. Materialele didactice au inclus chiar si un manual elaborat si intrebari care au fost adresate candidatelor la unele interviuri de recrutare VIP cabin crew. Stewardesele prezente au venit de la companii internationale si au inteles ca educatia este un proces continuu, care nu inceteaza cand ai experienta de zbor la comercial. Ba dimpotriva, atunci cand doresti sa cresti, sa faci o cariera si in aviatia VIP, extrem de competitiva, sunt avantajate cele care:

  • se adapteaza mediului privat
  • stiu cum sa solutioneze solicitarile unui multi-milionar care detine un avion privat
  • sunt proactive
  • stiu sa ofere cu adevarat un Silver Service.
Ne-am bucurat ca toate cursantele au incheiat pregatirile la care au apelat multumite, inspirate si cu “pofta” de schimbare a carierei.

Ne-au marturisti ca le-am expus la lucruri noi, ca au gasit raspuns la toate intrebarile lor si mai mult, ca le-am inspirat sa fie ca noi, stewardese de nota 10! Iar pe voi, cei carora le-am starnit interesul, va asteptam in sala de curs si in luna august. Vom fi prezente la Bucuresti pentru a sustine urmatoarele cursuri: