Interviuri

“Un vis trait in realitate” – Interviu cu Oana, cursanta si stewardesa VIP

“Un vis trait in realitate” – Interviu cu Oana, cursanta si stewardesa VIP

Oana s-a nascuta in Romania, dar a trait de la o varsta frageda in Sicilia, Italia. La Cursurile Starter si Premium VIP a dovedit ca este o persoana motivata, multiculturala, pozitiva, care isi spune mereu ca “esecul nu inseamna ca nu ne vom atinge scopurile niciodata, inseamna ca mai dureaza putin pana le obtinem”. Desi nu avea nici o ora de zbor la activ isi dorea sa zboare pe cele mai inalte culmi. A fost selectata de doua companii private si in prezent zboara de doi ani in regim VIP, desi a devenit mamica de cateva luni.

Toata lumea stie ca se ajunge foarte greu in aviatia privata. Cum a fost pentru tine?

Sunt constiincioasa, in plina dezvoltare si nu ma multumesc cu ce am invatat azi. Sunt entuziasmata mereu pentru ceea ce voi invata maine. Cred ca fiind o persoana spontana, flexibila, calma am reusit sa imi ating scopul. Am fost foarte atenta la detalii precum CV, poze trimise angajatorilor, aratand ca am un standard ridicat de cunostinte in domeniul Silver Service si alte servicii ce privesc aviatia privata. Una dintre cele mai mari calitati ale mele pe care am aratat-o la interviuri este ca sunt adaptabila, iar prietenii mei ma descriu ca fiind ca un burete. Fiind si mamica, stiu sa ma mulez si reusesc sa supravietuiesc acestei industrii in care cu usurinta poti fi inlocuit cu o persoana mai tanara decat tine, mai draguta , mai inteleapta etc.

De ce ai ales meseria aceasta?

Pentru mine aceasta meserie, zborul in sine este ca un viciu, caci cu greu reusesc sa renunt la el. Meseria de stewardesa VIP ste minunata, nu are limite. In fiecare zi si din fiecare zbor raman cu amintiri placute. Este captivanta si ma reprezinta in totalitate. Sunt mereu in alerta, nu stiu niciodata dinainte unde, cand si cu cine voi merge, totul se intampla spontan. Chiar de am zboruri in fiecar saptamana , totul parca mi se pare nou. Intotdeauna avem clienti noi, iar destinatiile chiar de se repeta, mereu imi lasa amintiri noi si placate, de parca ar fi pentru prima data cand aterizez acolo. Pentru mine nu este doar o meserie, ci un vis trait in realitate. Iar faptul ca pot sa stau cu baietelul si familia mai mult de o saptamana intr-o luna este nemaipomenit.

Ce calitati te recomanda pentru acest job din aviatia privata?

Aviatia privata necesita multa rabdare, calm, istetime, foarte multa incredere din sine si pot spune ca nu duc lipsa de cele prezentate mai sus.  Multe persoane incearca, dar putine reusesc sa reziste pana la capat. Este greu sa reusesti in aviata privata si odata ce ai intrat acolo este greu sa iti pastrezi pozitia, deoarece eu reprezint compania la care lucrez, eu raspund de ceea ce se intampla in cabina pe timpul zborului. Clientul de cele mai multe ori evalueaza calitatea pe care o am eu ca si insotiroare de bord, evalueaza calitatea serviciului, flexibilitatea mea, atentia mea la detalii etc. Un rol impornata il are si increderea in sine. Atata timp cat stapanesc aceasta calitate, cu usurinta castig increderea celor din jurul meu, cum ar fi: piloti, colegi, chiar si companie. Ca dovada, la cateva luni dupa ce am devenit mamica am fost reangajata de Air X.


Pentru a te pregati pentru interviurile de recrutare insotitori de bord VIP, te asteptam la Cursul VIP de Silver Service organizat pe 23 iunie la Bucuresti. De asemenea, oferitm GRATUIT material didactic pentru a-ti imbunatati nivelul de limba engleza și a cunoștințelor de aviatie.
Cum este experienta ta de munca ca stewardesa care zboara cu VIP-urile lumii?

Ma numar printre putinele persoane norocoase care au reusit in aviata privata imediat dupa terminarea scolii de pregatire ca si insotitoare de bord. Este o experienta extreme de placuta, lucrez cu oameni minunati care dau o atentie la fel de deosebita echipajului, cat si clientului. Ceea ce se petrece pe timpul zborului, cu ce persoane de la Hollywood am zburat insa ramane strict confidential. Aceasta este o parte din aviatia private care presupune pastrarea unui secret, caci noi semnam o intelegere in care suntem de accord sa nu dezvaluim confidentialitatea clientului si nici detalii din interiorul companiei.

Cum te-ai pregatit pentru interviurile aviatiei private?

Mi-am imbunatatit cunostintele in timpul cursului de la Butler Institute din Londra si, de asemenea, mi-am aprofundat abilitatile si cunostintele in timpul cursului Premium VIP pentru Silver Service cu doamna Nicoletei Gherman. Astfel m-am prezentat pregatita la interviurile a doua companii private europene.

Care crezi ca e profilul unei stewardesse VIP?

O stewardessa VIP trebuie sa fie pregatita sa lucreze in weekenduri, sa lipseasca de la evenimentele importante din familie, sa fie flexibila, creativa si nu in ultimul rand sa fie discreta. Aceste sacrificii si eforturi vor fi rasplatite cu o experienta la care toata lumea viseaza.

Ai amintiri ne/placute de pe zboruri?

Cele mai memorabile zboruri sunt acele cu presedintii din diferite tari. Am avut si intamplari mai putin placuta, cand cateringul nu a sosit la timp sau de cele mai multe ori a lipsit. Dar cu experienta acumulata si care de-a lungul anului m-a invatat sa lucrez cu ce am, orice problema s-a rezolvat. Nu uitati: in aceasta meserie trebuie sa fii foarte creativ!