Recrutari

Etapele interviurilor Emirates desfasurate la Brasov si Sibiu

ETAPELE INTERVIURILOR EMIRATES DESFASURATE LA BRASOV SI SIBIU

UPDATE, 22.11.2019: Interviul de la Sibiu s-a desfasurat in principiu ca si la Brasov, doar ca de aceasta data recrutoarea era din Romania. S-au prezentat 70 de persoane la interviu, din care doar 16 au ramas sa sustina ieri si azi online testele de engleza si psihometric. Interviurile finale au fost programate incepand cu data de 3 decembrie.

La interviul Emirates organizat azi in Brasov s-au prezentat 52 de persoane dornice sa devina insotitori de bord. Ziua interviului s-a desfasurat dupa cum urmeaza:

CV Drop

Candidatii au fost invitati in sala de recrutoarea egipteanca pentru a li se prezenta compania. Candidatii au primit un numar de inregistrare si au trecut pe rand prin fata recrutoarei pentru un scurt dialog si pentru a da actele.

Exercitiu de grup nr. 1

Cei 52 de candidati au fost impartiti in grupuri mai mici, de cate 2 sau 3 persoane si li s-a dat o imagine facuta in avion cu insotitori de bord in mijlocul cabinei, poze luate de pe siteul companiei Emirates. De exemplu, unul din grupuri a avut de vorbit despre imaginea in care doua pasagere, mama si fiica zambesc si pe baza unor intrebari-ghid tiparite pe spatele imaginii, grupul trebuia sa stabileasca urmatoarele: ce reprezinta imaginea, care sunt responsabilitatile insotitorilor de bord in acea situatie si cine ar putea fi pasagerul din imagine. La final, grupul a prezentat individual concluziile in fata tuturor. Dupa aceasta proba doar 25 de candidati au intrat in a doua proba de grup.

Grooming

Candidatii au fost chemati pe rand pentru a li se verifica inaltimea de 160 cm si daca ating 212 cm. Imediat dupa ce erau masurati, erau poftiti sa se aseze la masa pentru a doua proba de grup.

Exercitiu de grup nr. 2

A avut loc o noua redistribuire a candidatilor in grupuri mai mari, avand de rezolvat o situatie tipica meseriei de insotitor de bord: ce faci cand sase pasageri vor acelasi produs alimentar, printre care se numara pasager VIP, un vlogger, o gravida, un manager de la Emirates, un pasager frecvent si altul suparat din cauza serviciului oferit la bord. Recrutoarea nu a urmarit neaparat gasirea unei solutii corecte, ci a analizat modul de interactiune a fiecarui membru cu grupul sau. Mai apoi a ales cativa candidati care sa explice cum a rezolvat grupul aceasta problema.

Daca doresti să te pregatesti pentru urmatoarele interviuri si sa iti faci o cariera in aviatie, te invit sa urmezi unul din cursurile marca Nicoleta Gherman.RO. In cadrul acestor cursuri Starter vei exersa în limba engleză toate probele date la interviul Emirates si la alte companii aeriene și ți se va corecta CV-ul, pentru a te prezenta 100% pregătit pentru recrutare. Pregatiri private pot fi organizate online pe Skype, zilnic, la cerere. Pentru mai multe detalii, accesează site-ul
https://nicoletagherman.ro/cursuri/

In 24 ore: Teste online (engleza si psihometric)

Un numar de 18 candidati au primit ca termen de rezolvare a testelor online, cel la limba engleza si cel psihometric in maxim 24 de ore. Totodata au fost programate si interviurile finale care vor avea loc la sfarsitul lunii.

N.r.: Interviul de la Cluj a fost amanat din cauza faptului ca recrutoarea programata sa vina in Romania a intampinat probleme la eliberarea vizei.
*Foto: Google images