Recrutari

Etapele interviului Qatar Airways de la Bucuresti

Etapele interviului Qatar Airways de la Bucuresti

Asa cum v-am obisnuit deja, de fiecare data cand a avut loc o recrutare QR la noi in tara, v-am informat cum a decurs interviul. De aceasta data, interviul s-a desfasurat pe parcursul a doua zile, in prima avand loc Open Day si Assessment Day, iar in a doua zi, adica azi, a avut loc Interviul Final.

La interviul OD organizat in Bucuresti au fost invitati peste 170 de persoane. Cei care au participat la interviu, au fost rugati sa se inscrie pe pagina oficiala de recrutare a companiei pana pe 31 august pentru a obtine un Applicant ID. Insa cei care nu au intrunit cerintele liniei aeriene, au fost informati la inceputul acestei saptamani ca nu au fost selectati sa participe la Open Day.

Ziua 1/Proba 1: CV Drop

Cele doua recrutoare, din Egypt si Australia, au invitat pe fiecare candidat sa prezinte CV-ul, poza tip pasaport si copia de pasaport. Acestia au primit intre 1-2 intrebari tipice, iar cei care au trecut mai departe au primit invitatiile pentru AD pe loc.

Proba 2: Testul scris la engleza -Testul a durat 30 de minute si a cuprins intrebari tip grila (gasirea de sinonime, sa raspunzi la anumite intrebari pe baza unui text etc.).

Proba 3: Grooming si Creativitate – Persoanele selectate sa participe la aceasta proba au raspuns la anumite intrebari referitoare la declararea tatuajelor, semnelor distinctive si au demonstrat ca pot atinge 212 cm. Personal am remarcat ca, de anul trecut, reprezentantii acestei linii aeriene pun din ce in ce mai mult accent pe aspectul imaculat al tenului candidatilor. Dupa ce fiecare candidat a trecut prin Reach Test, a avut loc si proba de creativitate si anume sa se raspunda la o intrebare, practic sa se improvizeze in cateva secunde un discurs. Subiectele au fost despre frumusete, comunicare, meseria de insotitor de bord etc. Aici s-a incheiat prima zi de interviu, un numar record de 26 de candidati reusind sa ajunga la faza interviului final.

Ziua 2/Proba 5: Interviul final

Cei selectati sa sustina acest interviu au fost invitati sa completeze formularele companiei. In cadrul interviului au fost puse intrebari despre cum trebuie sa arate un insotitor de bord, despre experienta in munca, alte culturi si posibile situatii care ai putea sa le ai de rezolvat la bordul avionului. Pe parcursul interviului, din nou s-a dat o atentie sporita infatisarii candidatului, orice mica cicatrice/arsura/semn din nastere/defect de dantura fiind notate pe fisa de profil a candidatului. Conform recrutorilor, raspunsurile se vor primi in aproximativ o saptamana.

Qatar Airways ofera contracte pe 5 ani ca insotitor de bord, cu posibilitatea de reinnoire. Cei selectati vor fi relocati la baza din Doha, Qatar. Ca de fiecare data, ma bucur pentru reusita fiecarui cursant la orice companie aeriana care obtine postul de insotitor de bord. Insa atunci cand acestia imi calca pe urme si devin angajatii companiei unde am zburat si eu mai bine de un deceniu, multumirea mea sufleteasca ca trainer este si mai mare. Stiu ca vor lucra nu doar la o companie de 5*, dar ca vor fi pregatiti de cei mai buni si vor avea parte de o schimbare in bine a carierei profesionale. Faptul ca unii ajung doar la interviul final fara a mai primi acel Golden Call este totusi o realizare. Nu va descurajati daca nu ati trecut de un interviu, doua, …cinci. Ramaneti pozitivi si  pregatiti-va alaturi de noi in cadrul Cursului Starter care are loc periodic in Cluj-Napoca. Alaturi de noi vei exersa toate probele si subiectele date la interviu. Asadar, ne vedem la urmatoarele cursuri si interviuri.

Zbor spre succes va doresc!