CUM SA TRECI DE INTERVIUL BLUE AIR

Blue Air sustine in prezent interviuri de recrutare insotitori de bord pentru bazele din Romania. Cativa dintre cursantii nostri au fost invitati si au sustinut in ultima luna la sediul Blue Air din Bucuresti interviuri fata in fata cu echipa de recrutare. Interviurile vor continua si saptamana viitoare. Cei invitati detineau deja Atestatul EASA de Membru al Echipajului de Cabina si se incadrau in urmatoarele cerinte:
– Studii medii (Liceu sau Scoala Profesionala), de specialitate (Curs Formare Insotitori de Bord aprobat de catre AACR) sau alte studii specifice
– Engleza la nivel avansat.
– Varsta minima de 18 ani
– Minimum 1,70 m inaltime
– Detii pasaport fara restrictii de calatorie
– Abilitatea de a inota 25 m.

DESFASURAREA INTERVIULUI BLUE AIR

Cea mai important cerinta este sa detii un Atestat EASA de Membru al Echipajului de Cabina. Au fost si exceptii la un interviu anterior, cand unul dintre candidati urmand sa isi dea examenele pentru a obtine atestatul si a fost acceptat cu promisiunea sa termine scolarizarea si sa treaca examenele de atestare cu brio. Pentru candidatii care nu locuiesc in Romania, pre-interviuri au fost organizate pe Skype.
Prima impresie poate fi creata chiar inainte de interviu, raspunzand prompt la e-mail-urile companiei. Punctualitatea este importanta mai ales in aviatie. Cursantilor nostri le-au fost alocate diferite perioade de timp in care sa se prezinte la interviu. Asadar, aloca si tu suficient timp pentru a ajunge la interviu cu 15 minute mai devreme. Costumele business sunt o tinuta potrivita atat pentru barbati, cat si pentru femei si va recomand culori sobre, care exprima seriozitate. Nu uita detaliile, fii sigur ca pantofii si celelelte accesorii sunt curate, bine lustruite. Oferta companiei va fi prezentata in cadrul interviului, asadar nu pune intrebari referitoare la acest subiect la inceputul selectiei.
Pana in 2015 procesul de recrutare la Blue Air a fost mai complex: test scris din proceduri de siguranta, verificarea stricta a inaltimii de 170 cm (cei care aveau 169,5 sau 169 cm au fost eliminati) si o proba de creativitate in cadrul interviului final (sa raspunzi la o intrebare cum ar fi: “Ce faci daca maine ai castiga 1 milion de euro?”)
De aceasta data insa, interviul a avut la baza o discutie libera cu echipa formata din 3-5 recrutori. Discutiile au durat chiar si peste o ora, cu referire la CV, in limba romana si le-au permis intervievatorilor sa cunoasca mai bine candidatul. Acestia cauta candidati motivati, care sunt atrasi in mod special de companie. Afirmatii precum “Ma intereseaza foarte mult sa zbor la compania dvs.” trebuie sustinute cu dovezi. Pentru a-ti manifesta interesul trebuie sa stii dinainte de interviul de angajare istoricul liniei aeriene, noutatile din industrie etc. Interviul este bazat si pe competente, asadar au fost puse si cateva intrebari din materiile studiate la scoala de aviatie. Fii pregatit sa stii toti termenii tehnici si in limba engleza, unele persoane fiind rugate sa citeasca sau sa faca un anunt. Astfel, recrutorii isi vor da seama daca un candidat este potrivit pentru a ocupa sau nu imediat postul de insotitor de bord.
Daca iti doresti sa lucrezi pentru aceasta linie aeriana, urmareste anunturile de angajare de pe site-ul companiei. Atunci cand aplici online, asigura-te ca ai un CV care comunica recrutorilor clar ca poti face acest job si sa scoata in evidenta punctele tale forte. Un CV bun castiga interesul angajatorului daca arata nivelul de profesionalism si seriozitate, credibilitate si capacitatea de comunicare. Nu uita ca cel mai bine este sa preiei initiativa si sa te pregatesti temeinic pentru acest tip de interviu.

*Foto: Denisa, fosta cursanta, in prezent stewardesa.