Viata ca stewardesa

De la Ecuator la Pol – Layover la Melbourne

De la Ecuator la Pol – Layover la Melbourne

Melbourne este pentru mine unul dintre cele mai vii orașe din lume, un oraș sigur, cu un mediu frumos. Nu doar stilul de viață este minunat, ci și localnicii sunt prietenoși. In orașul Melbourne se impletesc frumos spațiile verzi cu turnurile de beton.

M-am plimbat în jurul Grădinii Botanice, am explorat vibranta Promenada Southbank și am făcut jogging printre o mare varietate de plante speciale. Cumpărăturile le-am facut la Regina Victoria Market. Această piață veche este deschisă în fiecare zi, cu excepția lunilor și miercurilor și vinde fructe și legume proaspete, cizme calde de piele de oaie (Uggs) și suveniruri canguroase. Pe promenada Southbank am optat de fiecare data sa iau masa. Restaurantele elegante, operele de artă interesante, magazinele superbe și râul Yarra ca fundal fac din această promenadă unul dintre locurile mele preferate de relaxare. Având cazarea asigurata de catre compania aeriana chiar in apropiere, puteam simti atmosfera locului chiar de pe balconul cu vedere la râu.

Situată peste râu de la stația Flinders Street, de pe promenadă am avut una dintre cele mai bune vederi spre Statia de metrou si tren, o frumoasa clădire istorica de aur.

Statia de metrou si tren

Nu am ajuns in afara orasului pentru a sorbi vinuri delicioase si nu am facut un tur al MCG (teren sportiv, loc de naștere al Test Cricket, Melbourne Cricket Ground), dar raman de punctat intr-o viitoare excursie in zona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *