Viata ca stewardesa

Silver Service – Un scurt ghid despre serviciul oferit in aviata privata

Silver Service – Un scurt ghid despre serviciul oferit in aviata privata

Silver Service-ul este un mod de servire complex si variat pentru care trebuie sa ai o pregatire speciala. Acesta este practicat de personal in case private, hoteluri, restaurante, dar si pe avioane private si iahturi. Silver Service-ul a fost practicat de sute de ani, incepand cu secolele XVII-XVIII, odata cu folosirea tacamurilor de argint in casele familiilor regale si a celor de rang inalt, iar mai apoi in hotelurile de lux. A devenit un etalon atunci cand bogatasii luau masa oriunde in lume, iar butler-ul sau majordomul (seful personalului din casa respectiva) era cel care facea serviciul. Acesta se plimba in jurul mesei, servind familia sau oaspeții lor de pe un platoul si asezand frumos mancarea direct pe farfuriile lor.

Reguli de baza
  • Se serveste in liniste, cu finete, fara efort si discret.
  • Se serveste dintr-o directie, de pe tavi de argint sau argintate.
  • Nu se atinge interiorul farfuriilor.
  • Temperatura farfuriilor este in functie de tipul de mancare servit.
  • Paharele pentru anumite bauturi raman pe masa de-a lungul intregului serviciu.
  • Nu se lasa sticle pe masa, decat in cazul unor anumite bauturi.
Iata cine practica un astfel de serviciu:
  • personalul de pe yacht-uri, in functie de oaspeti sau de gustul gazdei;
  • majordomii, a caror experienta in Silver Service este la cel mai inalt standard;
  • chefi personali care lucreaza pentru o familie de rang inalt si al caror rol este atat supravegherea modului de preparare a mancarii, dar si servitul acesteia;
  • insotitorii de bord care lucreaza pe avioane private pe zboruri cu VIP-uri sau VVIP-uri. Acestia trebuie sa aiba cunostinte extinse despre gastronomie si serviciul de argint. Tocmai de aceea, inca din faza de recrutare se verifica prin probe practice daca stiu sa ofere un Silver Service, tipuri de mancare si chiar diferente intre anumite produse cum ar fi caviarul. Daca nu esti la curent cu acest subiect, recomand sa te inscrii la workshop-ul nostru adaptat pentru aviatia privata si pentru zborurile de tip business-executive. Pentru a obtine un post pe un private jet ne ocupam noi, Laura si Nicoleta, in cadrul Cursului Premium de Silver Service pe care il organizam pe 23 iunie in Bucuresti. Laura, sefa de cabină VVIP cu o experienta de peste 20 de ani in aviatia privata si comerciala, va împărtăși cu voi detalii importante din cariera sa. Daca aspiri la un post pe un private jet, te vom pregati sa stii nu doar diferentele intre diferite tipuri de servicii Silver, dar si sa le poti oferi fara greseala la bord.
De ce sa inveti cum sa oferi un Silver Service de calitate

Cunostintele despre Silver Service vor fi intotdeauna foarte apreciate de catre angajator si mai apoi de catre oaspetii tai. Astfel poti obtine un job foarte bine platit, unde bacsisul este oferit calor care “stralucesc” in timpul serviciului. In aviatia privata poti fi pus in situatia de a cumpara si chiar prepara mancarea pe care o vei servi ulterior la bordul avionului. Cei care detin avioanele personale investesc uneori foarte multi bani intr-un membru al echipajului, trimitandu-l la un training specializat. Acesta va trebui sa indeplineasca mai multe roluri, uneori fiind si un Asistent Personal al VIP-ului. Trebuie sa fii o persoana de incredere care sa aiba grija de lucruri diferite. Devii un furnizor de incredere in ingrijirea pasagerilor de elita care stie sa pregateasca o intalnire de afaceri inainte sau in timpul zborului, sa stabileasca meniul si sa serveasca mancarea si băutura intr-o maniera deosebit de profesionala.

  • Foto: Google images – Daca esti autorul acestei poze, te rugam sa ne anunti pentru a da recunoastere muncii tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *