Recrutari

Cum s-a desfasurat interviul TAROM

Cum s-a desfasurat interviul TAROM de azi

UPDATE, 20.09.2019: Azi s-au afisat rezultatele si doar 89 de candidati au trecut mai departe si vor sustine peste o saptamana interviul final.

La interviul Tarom organizat azi in Bucuresti din cei peste 300 de aplicanti au fost invitate 200 de persoane dornice sa devina insotitori de bord la compania noastra nationala. Ziua interviului s-a desfasurat dupa cum urmeaza:

Test scris la limba engleza

Candidatii au fost impartiti in 3 sali si au avut de rezolvat peste 40 de exercitii de gramatica si intelegere. La partea de intelegere, in prima parte pe inregistrare se auzeau anunturi in diferite momente ale zborului care trebuiau asociate, iar in a doua parte, pe baza unor texte consistente se cerea atribuirea unei descrieri potrivite (de exemplu cabin crew communication). Tot in aceasta sectiunea au mai fost exercitii la care se putea raspunde cu Adevarat, Fals sau Nespecificat. Candidatii au mai avut de rezolvat situatii din avion la care au primit 4 variante de raspuns din care trebuia ales doar unul, cel mai formal (exemplu de situatie: “Would you help me with this luggage?” si variante de raspuns: “No/Yes/Absolutely/ A little bit later.”) Timpul de lucru a fost 1 ora si 30 minute. Conform cursantilor nostri, exercitiile au fost de nivel mediu-avansat.

Test scris de specialitate (proceduri)

Toti candidatii au sustinut si testul scris cu intrebari din procedurile invatate la cursurile de insotitor de bord. Testul a cuprins 40 de intrebari tip grila si candidatii au primit tot 1 ora si 30 de minute pentru a le rezolva. Cateva persoane din cei prezenti ne-au marturisit ca au fost intrebari usoare mai ales pentru cei care deja au zburat.

In curand vor fi afisate rezultatele la aceste teste. Conform celor prezenti, candidatii au fost informatii ca interviul final va fi sustinut pe data de 27/28 noiembrie.

*Foto: Google images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *