STEWARDESA PERFECTA: “O COMBINATIE INTRE UN SUPER-EROU SI O DOAMNA CU STANDARDE ETICE INALTE”

INTERVIU CU ALEXANDRA, FOSTA CURSANTA, STEWARDESA LA WIZZ AIR

Pe Alexandra, stewardesa la Wizz Air, am cunoscut-o la cursul de pregatire pentru interviu. La cei 22 de ani ne-a impresionat prin modul ei de comunicare cursiv si coerent in limba engleza. Fosta studenta la facultatea de Geografie, specializarea Geografia turismului la UBB Cluj-Napoca are un bagaj de cunostinte generale impresionant. Astfel, inca dinainte cursului a studiat singura aviatia si chiar a publicat un articol dedicat sigurantei si securitatii pasagerilor. (Acest articolul il vom prelua si publica in curand.) Mai mult de atat, este o fire dinamica si foarte activa, care adora sa fiu inconjurata de oameni, sa interactioneze cu acestia, pentru ca in acest fel spune ea ca “pot sa ofer sau sa primesc o energie speciala si diferita; am o personalitate vesela si in acelasi timp ambitioasa, fac fata cu optimism la provocarile din viata mea si imi place sa descopar lucruri noi si interesante care sa contribuie la dezvoltarea mea personala”.

Poza din dosarul Alexandrei

Cum ai devenit stewardesa?

Sportul este o parte importanta din viata mea, in special tenisul. L-am practicat timp de 8 ani si eram foarte hotarata de ceea ce imi doream si voiam sa continui pe acest drum. Insa tenisul este un sport scump si ai nevoie de un sprijin financiar stabil pana sa ajungi un sportiv cunoscut. Astfel, drumul meu a luat-o intr-o alta directie, acum 4 ani, in momentul in care mi-am descoperit o a doua mare pasiune si anume aviatia. Sincera sa fiu, din clipa in care am realizat acest lucru, incet incet a inceput sa devina o obsesie, ceva de care sufletul meu isi prindea sperante si visuri marete.

Facultatea de Geografie, specializarea Turism, am urmat-o stiind ca imi va fi de folos si va reprezenta un avantaj pentru job-ul de insotitor de bord, licenta mea fiind tot despre domeniul transporturilor aeriene.

De ce Wizz Air si nu companiile din Orientul Mijlociu?

Pentru ca in perioada facultatii in Cluj-Napoca, observam in fiecare zi cate un avion al acestei companii si fiind atat de familiara daca as putea spune, cu aceasta companie, m-am gandit ca ei imi vor putea oferi primele aripi.

Prima zi in uniforma de stewardesa

Desi mai fusesem acceptata la inca doua companii arabe, mai precis Jazeera Airways si Flynas, sufletul meu m-a ghidat spre Europa, la Wizz Air. Desi e o companie low cost, pot spune ca a fost un interviu dificil. Cred ca cea mai problematica proba de la interviu a fost cea de “Role-play”. Atunci mi-am demonstrat abilitatile de cooperare cu pasagerii si cum anume fac fata la anumite situatii care apar in timpul zborului. Am aratat recrutorilor partea de comportament pus sub presiune.

Ce alte calitati te-au recomandat pentru acest post?

Aceasta intrebare mi-a fost adresata si la interviul final, astfel ca voi raspunde la fel. Calitatile care ma definesc in totalitate sunt ambitia, optimisul, curajul si dorinta de a oferi o energie pozitiva si buna.

Cum te-ai pregatit?

Toate activitatile mele privind partea de voluntariat au fost facute cu scopul de a invata, de a interactiona cu oameni noi, caractere si situatii diferite si de a stii cum sa ofer incurajare, entuziasm si sprijin moral.

Pregatirea a inceput de cativa ani, cand cautam pe internet diverse informatii referitoare la ce inseamna viata de stewardesa. Dupa terminarea facultatii am urmat cursul doamnei Nicoleta Gherman, stiind ca experienta sa ampla si serioasa ma va putea ajuta pe viitor.

Acum ca ai inceput deja trainingul, cum iti vezi viata ca stewardesa?

Wow, doar cand ma gandesc deja imi apar o multitudine de scenarii in minte. Cred ca imi schimba viata si ma va ajuta intr-adevar sa imi dea un “upgrade” la dezvoltarea personala si profesionala. Tot timpul m-am gandit ca nu e un job obisnuit, cu un program fix, acelasi mediu de lucru, aceeasi oameni. Consider ca iti deschide orizonturile, iti testeaza adaptabilitatea, rabdarea, curajul, te face un om disciplinat, empatic, dar mai ales te invata ce inseamna cu adevarat munca in echipa. Team work makes the dream work.”

Trainingul sunt sigura ca ma va ajuta sa fiu o stewardesa perfecta, acea persoana care in momentul cand urca in aeronava inspira un sentiment de siguranta si energie pozitiva, iti face ziua mai frumoasa prin comportamentul, amabilitatea si politetea sa. Stewardesa perfecta are o fire calma, ea este acolo pentru ca tu sa ai un zbor lin, fara griji si de calitate. Voi fi o stewardesa perfecta, o combinatie intre un super-erou care salveaza vieti si o doamna cu standarde etice inalte.

*Peste 20 de cursanti au fost selectati de aceasta companie aeriana.

**Daca doresti sa treci sa treci si cu cu brio de interviul Wizz Air si sa iti faci o cariera in aviatie, te invit sa urmezi cursul “Stewardesa la Wizz Air” organizat pe 18 iulie in Cluj-Napoca. Pentru mai multe informatii si inscrieri, trimite un email la contact@nicoletagherman.ro

***Pregatiri private sunt organizata de asemenea pe Skype, dar si in Cluj-Napoca, in cadrul unor sesiuni one-on-one. In cadrul cursurilor puse la dispozitia cursantilor, vei exersa in limba engleza toate probele specifice unei recrutari de insotitori de bord si ti se va corecta CV-ul, pentru a te prezenta 100% pregatit in ziua selectiei. Pentru mai multe detalii, acceseaza sectiunea Cursuri private – Stewardesa de Nota 10.