ETAPELE INTERVIULUI EMIRATES DE LA TIMISOARA

La interviul Emirates organizat azi in Timisoara s-au prezentat 57 de persoane dornice sa devina insotitori de bord. Ziua interviului s-a desfasurat dupa cum urmeaza:

CV Drop

Candidatii au fost invitati in sala de o recrutoare noua, care nu a mai fost prezenta la noi in tara la alte recrutari, pentru a li se prezenta compania. Fiecare candidat a primit un numar de inregistrare si au trecut pe rand prin fata recrutoarei pentru un scurt dialog si a da actele.

Exercitiu de grup nr.1

Candidatii au fost impartiti in grupuri mai mici si li s-a dat o imagine facuta in avion cu insotitori de bord in mijlocul cabinei, stewardesa care explica o revista/brosura unui pasager etc. Pe baza unor intrebari-ghid tiparite pe spatele imaginii, grupul trebuia sa stabileasca urmatoarele: ce reprezinta imaginea, care sunt responsabilitatile insotitorilor de bord in acea situatie si cine ar putea fi pasagerul din imagine. La final, grupul trebuia sa se ridice in picioare si sa vorbeasca despre acest exercitiu in fata tuturor. Cativa tineri au fost descalificati si nu au intrat in proba de Grooming.

Grooming

Candidatii au fost chemati pe rand pentru a li se verifica aspectul pielii, verificarea inaltimii si a altor semne particulare.

Exercitiu de grup nr. 2

Participantii ramasi au fost impartiti in doua grupe mai mari, de peste 10 persoane avand de rezolvat o situatie tipica meseriei de insotitor de bord: ce faci cand sase pasageri acelasi produs. Unul din grupuri a primit proba Wine&Dine si anume compania Emirates testeaza un nou tip de vin de foarte buna calitate, insa mai ramane doar o sticla la bordul avionului. Sase pasageri doresc sa consume acel vin, printre acestia numarandu-se pasager VIP, un vlogger, unul care calatoreste frecvent cu aceasta companie, un pasager fericit si unul suparat din cauza serviciului oferit la bord. Recrutoarea nu a urmarit neaparat gasirea unei solutii corecte, ci a analizat modul de interactiune a fiecarui membru cu grupul sau.

In 24 ore: Teste online (engleza si psihometric)

Doar 12 candidati au primit ca termen de rezolvare a testelor online, cel la limba engleza si cel psihometric in maxim 24 de ore de la incheierea probelor de grup. Interviurile finale au fost programate de-a lungul a mai multor zile intre 1-6 mai. Uram succes cursantelor ajunse in faza finala!

Daca doresti să te pregatesti pentru urmatoarele interviuri si sa iti faci o cariera in aviatie, te invit sa urmezi unul din cursurile marca Nicoleta Gherman.RO. In cadrul acestor cursuri vei exersa în limba engleză toate probele date la interviul Emirates si la alte companii aeriene și ți se va corecta CV-ul, pentru a te prezenta 100% pregătit pentru recrutare. Pregatiri private pot fi organizate online pe Skype, zilnic, la cerere. Pentru mai multe detalii, accesează site-ul http://nicoletagherman.ro/.

*In fotografie este si Romina, fosta cursanta, stewardesa la Emirates.