CUM S-A DESFASURAT INTERVIUL QATAR AIRWAYS DE LA BRASOV

Asa cum v-am obisnuit deja, de fiecare data cand a avut loc o recrutare la noi in tara, v-am informat cum a decurs interviul. Am fost prezenta alaturi de cursantii mei si la selectia organizata in Brasov, sustinandu-i si dandu-le ultimele sfaturi inainte de fiecare proba.

Azi, 10 martie, la interviul OD organizat in Brasov s-au prezentat 84 de candidati invitati la selectie, printre care si 20 de barbati. De aceasta data, pentru a participa la interviu, participantii au fost rugati sa se inscrie pe pagina oficiala de recrutare a companiei inca inainte de ziua interviului, pentru a obtine un Applicant ID. Insa cei care nu au intrunit cerintele liniei aeriene, au fost informati la inceputul acestei saptamani ca nu au fost selectati sa participe la Open Day.

8:00 – CV Drop + Grooming (partea 1)

La interviu s-au prezentat candidati nu doar din Romania, ci si din Corea de Sud (6), Grecia (1) si Republica Moldova (1). Cele doua recrutoare, Agnieska (din Polonia) si Fairooz (din Egipt) au inceput selectia la timp, cerand candidatilor sa prezinte CV-ul, poza tip pasaport si copia de pasaport. Acestia au primit intre 3-5 intrebari tipice. Persoanele care li s-au parut mai scunde de inaltime au fost rugate sa demonstreze ca pot atinge 212 cm. Cele doua reprezentante ale QA au fost extrem de atente la fiecare detaliu in ceea ce priveste tenul, tatuajele, semne distinctive si dantura. Desi s-a mentionat ca participantii vor fi sunati in cursul zilei pentru a fi invitati la AD, invitatiile de fapt au fost date pe loc, ca de obicei, la 40 de participanti, dintre care 8 barbati.

11:20 – Prezentarea companiei + Testul scris la engleza

Desi pe invitatii se preciza ca urmatoarea proba va incepe la ora 10:30, aceasta a inceput cu intarziere. Candidatii au vizionat videourile despre companie, iar mai apoi s-a intrat imediat la testul scris. Acesta a durat 30 de minute si nu a continut exercitii clasice de matematica si nici cu tematica fusului orar. Testul a cuprins 25 de intrebari tip grila (gasirea de sinonime, sa raspunzi la anumite intrebari pe baza unui text cu informatii despre Qatar Airways etc.) Dupa 40 de minute au fost informate doar doua candidate ca nu au trecut mai departe.

13:30 – Grooming (partea 2) + Creativitate

Celor 38 de candidati ramasi li s-a cerut sa demonstreze ca pot atinge 212 cm, au fost intrebati de tatuaje, alunite si cicatrici. Personal am remarcat ca, de anul trecut, reprezentantii acesti linii aeriene pun din ce in ce mai mult accent pe aspectul imaculat al tenului candidatilor. Orice mica cicatrice/arsura/semn din nastere/defect de dantura a fost notat  de recrutoare.

In cadrul acestei probe fiecare candidat a fost rugat sa aleaga un bilet continand tema de creativitate, pe baza careia trebuiau sa improvizeze in cateva secunde un discurs. M-am bucurat sa mi se confirme de catre cursanti ca au primit subiecte pe care noi le discutasem in cadrul cursului de pregatire pe care l-am organizat in Brasov chiar inainte de interviu. Subiectele au fost despre frumusete, comunicare, meseria de insotitor de bord etc.

17:30 – Interviul final

Doar 12 candidati, printre care si o domnisoara coreanca, au obtinut aprobarea recrutoarelor de a intra in interviul final si au fost invitati sa completeze formularele companiei. Noutatea interviului au fost cele 10 intrebari care au fost puse la toti candidatii. Dintre cele 10 intrebari enumeram: “Ce ai face daca vezi un coleg ca fura? Iti doresti o cariera in aviatie? Esti de acord sa servesti alcool la bordul avionului?” Ultimul candidat a fost invitat in sala pentru a sustine interviul final la ora 21:30. Conform recrutoarelor, raspunsurile se vor primi in cateva zile.

Qatar Airways ofera contracte pe 5 ani ca insotitor de bord, cu posibilitatea de reinnoire. Cei selectati vor fi relocati la baza din Doha, Qatar. Ca de fiecare data, ma bucur pentru reusita fiecarui cursant la orice companie aeriana care obtine postul de insotitor de bord. Insa atunci cand acestia imi calca pe urme si devin angajatii companiei unde am zburat si eu mai bine de un deceniu, multumirea mea sufleteasca ca trainer este si mai mare. Stiu ca vor lucra nu doar la o companie de 5*, dar ca vor fi pregatiti de cei mai buni si vor avea parte de o schimbare in bine a carierei profesionale. Faptul ca unii ajung doar la interviul final fara a mai primi acel Golden Call este totusi o realizare. Nu va descurajati daca nu ati trecut de un interviu, doua, …cinci. Ramaneti pozitivi si  pregatiti-va alaturi de noi in cadrul cursurilor marca NicoletaGherman.ro. Alaturi de noi vei exersa toate probele si subiectele date la interviu. Asadar, ne vedem la urmatoarele cursuri si interviuri.

Zbor spre succes va doresc!