DESFASURAREA INTERVIURILOR EMIRATES DE LA CLUJ-NAPOCA SI BUCURESTI

LIVE de la interviul Emirates din Cluj-Napoca

De la prima ora sunt alaturi de cursantele mele la Grand Hotel Italia Cluj, unde Emirates organizeaza o noua recrutare de insotitori de bord. Cei 113 candidati au fost invitati in sala la ora 8:20 pentru li se face o prezentare a companiei aeriene si a bazei de zbor, Dubai.

9:30 Inregistrarea candidaturilor si scut dialog cu recrutoarea

Dupa prezentarea companiei, reprezentanta Emirates a mentionat cateva reguli de urmat pe parcursul interviului. De asemenea a precizat ca orice tatuaj trebuie sa ii fie adus la cunostinta atunci cand se depun CV-urile pentru a verifica impreuna cu ea pe documentul oficial al companiei daca respectivul tatuaj va fi sau nu la vedere cand se va purta uniforma de insotitor de bord. Desi recrutoarea BooYu (fosta stewardesa la Emirates) a mentionat ca este vorba doar de o inregistrare a fiecarui candidat, aceasta a purtat si un scurt dialog de aproximativ 30 de secunde cu fiecare persoana. Intrebarile tipice au fost formulate pe baza CV-ului (experienta in munca si educatie), iar unor candidati le-au fost verificate cunostintele despre compania aeriana (destinatii, baza etc.) Inregistrarea a durat o ora, iar rezultatele au fost afisate la ora 11:50

12:00 Exercitii de grup – partea I

Cei 55 de participanti care au trecut mai departe au fost impartiti in doua grupe. Prima grupa compusa din 30 de persoane a inceput proba la ora 12:00. Grupa a fost impartita in alte grupuri a cate 2-3 persoane. Fiecare grupa a extras un cartonas cu o meserie, iar apoi un alt bilet pe care era  mentionat un obiect. Mai intai grupul trebuia sa discutate abilitatile si aptitudinile necesare pentru a avea o astfel de meserie. Mai apoi obiectul de pe al doilea bilet trebuia corelat cu meseria. La final fiecare candidat trebuia sa vorbeasca in fata tuturor despre subiect. Proba a durat 45 de minute. Rezultatul s-a dat in cateva minute, 17 candidati din primul grup trecand cu succes de aceasta proba. Cel de al doilea grup a terminat in 35 de minute aceasta proba si 18 persoane au trecut mai departe.

Urmatoarea proba este in desfasurare pentru primul grup. Vom reveni cu Updates in urmatoarele ore.

UPDATE 1:

13:35 Grooming si Exercitii de grup – partea II

Cei 35 de candidati au fost impartiti in 3 grupe. Fiecare grupa a trecut mai intai prin proba de grooming (verificarea inaltimii si a altor semne particulare) si imediat au inceput cel de al doilea exercitiu de grup. De aceasta data, fiecare grupa a avut de rezolvat o situatie de Customer Service (clienti a caror rezervare aparea in sistem, dar nu aveau loc pe un vas de croaziera). Mai apoi recrutoarea a pus intrebari suplimentare aproape fiecarui participant.

UPDATE 2:

15:45 Completarea documentelor

Doar 21 de persoane au trecut de ultimele doua probe si au fost invitate sa completeze documentele necesare. Acestea vor sustine individual testul scris la limba engleza si cel psihometric pe online, pana azi la ora 23:00. Cei care vor trece cu succes si de acest stadiu al interviului vor sustine interviul final tot pe online pe data de 23 august 2018.

UPDATE 3:

Conform cursantilor mei prezenti la exercitiile finale, proba de engleza scris a fost de nivel mediu si doar 1 candidat nu a trecut mai departe. In cadrul interviului final desfasurat online pe 23 august, fiecare candidat a fost pus sa raspunda pentru aproximativ 30 de minute la intrebari referitoare la experienta in munca. Li s-a cerut sa dea exemple clare la fiecare intrebare, recrutoarea incercand sa afle cat mai multe detalii. Conform reprezentantei Emirates, raspunsul final va fi primit in aproximativ o luna.

La interviul desfasurat pe 23 august in Bucuresti, a fost aceeasi recrutoare, aproximativ aceleasi probe, insa un numar mai mare de candidati (255). Din cei 27 candidati care au trecut cu brio de jocurile de grup, doar 5 dintre acestia nu au trecut de proba de engleza scris desfasurata pe online pe 23 august. Restul de 22 de persoane au inceput sa sustina pe rand interviul final (video interviu) incepand cu data de 26 august.

*In imagine sunt cateva dintre cursantele care au urmat o pregatire marca NicoletaGherman.RO.

Dacă dorești să te pregatesti pentru urmatoarele interviuri și să îți faci o carieră în aviație, te invit să urmezi unul din cursurile marca „NICOLETAGHERMAN.RO”.

In cadrul acestor cursuri vei exersa în limba engleză toate probele date la interviul Emirates si la alte companii aeriene și ți se va corecta CV-ul, pentru a te prezenta 100% pregătit pentru recrutare.

Cursurile sunt organizate în Cluj-Napoca, pe Skype sau în cadrul unor sesiuni de pregătire privată. Pentru mai multe detalii, accesează site-ul http://nicoletagherman.ro/.