CUM DEVIN INSOTITOR DE BORD LA EMIRATES

Emirates continua recrutarile de insotitori de bord in Romania, reprezentantii companiei organizand aproape lunar selectii de tip Open Day. Aceste evenimente reprezinta o buna oportunitate de angajare a tinerilor dornici sa lucreze pentru cea mai mare companie comerciala din lume, in special absolventi de liceu, care cunosc foarte bine limba engleza, care au minim 21 de ani si inaltime minima de 160 cm (si pot sa atinga 212 cm cu bratul ridicat, descult, pe varfuri).

Pentru a beneficia de toate avantajele oferite de Emirates trebuie sa treci de unul din cele mai grele interviuri de recrutare insotitori de bord. Acesta se desfasoara in limba engleza si nu uita ca trebuie sa dai dovada de foarte multa rabdare. In Romania, la un astfel de interviu se prezinta sute de candidati. La interviul Emirates de la Bucuresti organizat acum doi ani s-au prezentat 500 de persoane, ca urmare interviul in sine dureaza de dimineata pana seara, pe parcursul a 2-3 zile, in functie de numarul de persoane care trec de probele interviului.

Mai intai trebuie sa te prezinti in prima zi pentru a-ti depune dosarul complet. Recrutorii vor face o prezentare a companiei, a orasului Dubai si a conditiilor de munca. Mai apoi urmeaza 2-3 exercitii de grup, incluzand teste de creativitate si vorbit in public. Dupa fiecare proba au loc eliminari, iar cei care trec de toate aceste probe vor sustine online testul scris la engleza si un test psihometric (care nu te descalifica). Daca treci si de aceastea, vei fi programat pentru a sustine tot online interviul final intr-o alta zi. Acesta consta intr-o discutie cu un recrutor Emirates, de aproximativ 30-45 minute.

Daca esti eliminat, nu ti se va da feedback in legatura cu ce ai gresit, de ce nu ai trecut mai departe. Stiu cazul a multor persoane care au incercat de mai multe ori la diferite companii aeriene, dar fara prea mult succes. Insa nu trebuie sa renunti, ci trebuie sa te pregatesti mai bine si sa incerci orice posibilitate. In ultimii 5 ani am pregatit sute de tineri pentru astfel de interviuri, care acum poarta cu mandrie uniforma de insotitor de bord. Ca trainer si recrutor descopar greselile facute anterior de un cursant si le corectam impreuna. Un curs de pregatire in privat sau pe Skype te va ajuta sa fii mereu pregatit, cu check list-ul in geanta in ziua interviului.

Nu uita ca  prima impresie conteaza, iar cursul pe care vi-l oferim pentru a va pregati, te ajuta sa ai o atitudine demna de un viitor insotitor de bord, sa stii cum sa rezolvi probele scrise si orale, cum sa comunici si cum abordezi interviul final. In cadrul acestor cursuri ai avantajul ca trainerul sa se axeze doar pe pregatirea ta, astfel incat sa ai raspunsuri care sa fie in concordanta cu personalitatea si experienta ta anterioara. Totodata vei exersa in limba engleza toate aceste probe si ti se va corecta CV-ul, pentru a te prezenta 100% pregatit pentru recrutare.

Aceasta companie se bazeaza pe calitate, au principii clasice (desi nu ingradesc libertatea angajatilor), cauta viitori insotitori de bord care au o imagine perfecta pentru acest brand si care isi vor indeplini responsabilitatile job-ului.

Daca iti doresti cu adevarat sa zbori pentru Emirates Airlines si sa treci cu brio de interviu, poti urma pregatiri private organizate zilnic, la cerere pe Skype sau cursul de o zi, special dedicat pregatirii pentru interviul Emirates, organizat in Cluj-Napoca.

*In imagini este fostul meu cursant Paul, insotitor de bord la Emirates Airlines.