RECRUTARILE LUNII – MARTIE 2019

Recrutarile lunii martie debuteaza cu selectia Qatar Airways de la Brasov. Acest interviu de tip OD va avea loc pe 1O MARTIE. Candidatii care vor trece cu succes de interviul care va avea loc la hotelul KRONWELL BRASOV HOTEL (Bulevardul Gării nr. 7) vor fi relocati la baza din Doha. Interviul va incepe la ora 8:00 fix. De aceasta data, pentru a participa la interviu trebuie sa te inregistrezi pe site-ul companiei pentru a obtine un Applicant ID.  In ziua interviului trebuie sa prezinti acest ID, CV in limba engleza, poze tip pasaport si in plan amplu, copii de pasaport/CI s a ultimei diplome de studiu.

Cerinte de angajare:

 • Minim 21 de ani
 • Detinerea diplomei de bacalaureat
 • Fluenta in Engleza (scris si vorbit)
 • Detinerea unui pasaport valid, fara restrictii de calatorie
 • Sa nu ai tatuaje sau piercing
 • Inaltime: sa poti atinge 2,12 m descult/a, pe varfuri, cu mana intinsa deasupra capului.

Mai multe detalii despre interviurile QR gasiti in acest articol.

Tot la Bucuresti va avea loc pe 12 martie recrutarea companiei Air Bucharest. Actele necesare se pot trimite la adresa de email flightops2@airbucharest.ro, cu mentiunea in subiect ”CABIN CREW” pana pe 10 martie, inclusiv. Aceste acte sunt: CV model Europass, copie Atestat de membru al echipajului de cabina sau Adeverinta ca sunteti inscrisi la o scoala de aviatie, copie dupa ultima lista de calificari (pe tipuri de avion, daca este cazul), copie Diploma Initial Training, copie Certificat Medical, valabil, copie ultimul simulator, copie act identitate si pasaport valabil, 2 fotografii (bust si plan amplu) si recomandare de la ultimul loc de munca. Mai multe detalii se pot obtine si daca suni la numarul de telefon: 0737.880.100.

Conditii de angajare:

– varsta peste 18 ani
– diploma de bacalaureat sau diploma de 12 clase (terminare liceu)
– pasaport valid
– certificat medical de echipaj, valabil
– Atestat de membru al echipajului de cabina emis conform reglementarii EC 290/2012 sau adeverinta ca esti inscris la o scoala de aviatie in urma careia vei obtine acest atestat
– inaltime de minim 157 cm
– fluenta in limba engleza atat in scris, cat si vorbit (orice alta limba straină in plus constituie un avantaj)
– aspect fizic placut.

Mai multe detalii despre procesul de selectie gasesti in acest articol.

Ryanair organizeaza o selectie de tip AD pe 14 martie la Bucuresti, pentru care poti aplica pana pe data de 12 martie. Dosarele candidatilor se pot inregistra pe noua pagina a companiei de recrutare Crewlink (https://www.crewlink.ie/recruitment/job-list/).

Conditiile de angajare:

– fluenta in limba engleza (scris si oral)

– apt de inot si din punct de vedere medical

– detinator a unui pasaport european valid

– fara cazier

– fara tatuaje vizibile cand purtati uniforma (cu maneca scurta).

Mai multe detalii despre procesul de selectie ti-am pregatit in acest articol.

Wizz Air va organiza interviuri de tip Open Day in urmatoarele locatii:

 • Timisoara – 4 martie, Hotel Timisoara, ora 09.00, Open Day.
 • Chisinau – 22 martie, Jolly Alon Hotel and Business Center, str. Maria Cibotari nr. 37, Chisinau, Open Day.
 • Bucuresti – 29 martie, Hotel Vienna House, Calea Bucurestilor nr. 283, ora 09.00, Open Day. 
 • Cluj-Napoca – 29 martie, Open Day (UPDATE: AD a fost schimbat in OD!!!) 

Conditiile de angajare: Varsta peste 18 ani; Sa detii un pasaport valid si diploma de bacalaureat; Sa fii fluent in engleza; Sa stii sa inoti. Pentru a te inregistra la AD, acceseaza pagina web Work with us.

Gulf Air impreuna cu firma de recrutare MECCTI organizeaza la pe 16 martie o selectie de stewardese in Bucuresti. Pentru a aplica, trimite CV-ul tau la e-mail Romania.rec@mecabincrew.com , iar informatii in legatura cu data si locatia vor fi anuntate in curand pe pagina companiei MECCTI. Conditiile de angajare sunt:

 • varsta intre 21-30 de ani
 • inaltime minima de 160 cm
 • fara tatuaje vizibile
 • cunoasterea limbii engleze; cunoasterea unei alte limbi straine constituie un avantaj
 • abilitatea de a inota minimum 50 de m fara ajutor

Mai multe informatii despre cum aplici gasesti aici, iar oferta companiei am prezentat-o aici.

Compania Emirates a anuntat inca o recrutare la Bucuresti pe 24 martie (la Hotel Sheraton București, Calea Dorobanților, nr. 5-7, la ora 8 a.m.) si la Craiova pe 22 martie 2019 (Hotel Emma West, Calea Severinului nr. 3B, ora 09 a.m.). Ambele sunt interviuri de tip OD. Conditii de angajare:

 • varsta minim 21 de ani
 • sa detii diploma de bacalaureat
 • minim 1 an experienta anterioara in domeniul Servicii Clienti
 • fluenta in limba engleza
 • apt de zbor si fara probleme medicale majore
 • inaltime de minim 160 cm si sa poti sa atingi, pe varfuri, cu mana intinsa minim 212 cm
 • mapa de prezentare sa contina CV-ul tau in limba engleza si o fotografie.

Probele de la interviul Emirates sunt complexe si includ mai multe jocuri de grup. Despre aceste probe am scris pe larg in acest articol. Daca vrei sa stii mai multe despre oferta companiei, citeste si acest articol aici.

Desi Saudia a anuntat initial in decembrie 2018 ca va recruta stewardese in luna martie 2019, aceasta recrutare a fost amanata pentru luna aprilie. Data si locatia exacta vor fi anuntate in perioada care urmeaza. Noul email la care puteti aplica este Romania.rec@mecabincrew.com

***Daca vrei sa te pregatesti pentru aceste interviuri, te astept la urmatorul Curs pentru Incepatori in Cariera de Stewardesa organizat in Cluj-Napoca intre 22 – 24 Martie. Acesta este predat de Nicoleta Gherman, fost insotitor de bord, in prezent recrutor si trainer in aviatie. Detalii aici: https://nicoletagherman.ro/events/cursuri-pentru-incepatori-in-cariera-de-stewardesa/.