RECRUTARILE LUNII – MARTIE 2019

Pe 14 martie vor avea loc la Bucuresti recrutarile companiilor Air Bucharest si Ryanair. Ambele sunt selectii de tip Assessment Day. Pentru Air Bucharest, actele necesare se pot trimite la adresa de email flightops2@airbucharest.ro, cu mentiunea in subiect ”CABIN CREW” pana pe 11 martie, inclusiv. Aceste acte sunt: CV model Europass, copie Atestat de membru al echipajului de cabina sau Adeverinta ca sunteti inscrisi la o scoala de aviatie, copie dupa ultima lista de calificari (pe tipuri de avion, daca este cazul), copie Diploma Initial Training, copie Certificat Medical, valabil, copie ultimul simulator, copie act identitate si pasaport valabil, 2 fotografii (bust si plan amplu) si recomandare de la ultimul loc de munca. Mai multe detalii se pot obtine si daca suni la numarul de telefon: 0737.880.100.

Conditii de angajare:

– varsta peste 18 ani
– diploma de bacalaureat sau diploma de 12 clase (terminare liceu)
– pasaport valid
– certificat medical de echipaj, valabil
– Atestat de membru al echipajului de cabina emis conform reglementarii EC 290/2012 sau adeverinta ca esti inscris la o scoala de aviatie in urma careia vei obtine acest atestat
– inaltime de minim 157 cm
– fluenta in limba engleza atat in scris, cat si vorbit (orice alta limba straină in plus constituie un avantaj)
– aspect fizic placut.

Mai multe detalii despre procesul de selectie gasesti in acest articol.

Wizz Air va organiza interviuri de tip Open Day si Assessment Day in urmatoarele locatii:

 • Timisoara – 4 martie, Hotel Timisoara, ora 09.00, Open Day.
 • Chisinau – 22 martie, Jolly Alon Hotel and Business Center, str. Maria Cibotari nr. 37, Chisinau, Open Day.
 • Bucuresti – 29 martie, Hotel Vienna House, Calea Bucurestilor nr. 283, ora 09.00, Open Day. 
 • Cluj-Napoca – 29 martie, Assessment Day doar pentru cei care primesc invitatia pe e-mail. 

Conditiile de angajare: Varsta peste 18 ani; Sa detii un pasaport valid si diploma de bacalaureat; Sa fii fluent in engleza; Sa stii sa inoti. Pentru a te inregistra la AD, acceseaza pagina web Work with us.

Ryanair organizeaza o selectie de tip AD pentru care poti aplica pana pe data de 12 martie. Dosarele candidatilor se pot inregistra pe noua pagina a companiei de recrutare Crewlink (https://www.crewlink.ie/recruitment/job-list/).

Conditiile de angajare:

– fluenta in limba engleza (scris si oral)

– apt de inot si din punct de vedere medical

– detinator a unui pasaport european valid

– fara cazier

– fara tatuaje vizibile cand purtati uniforma (cu maneca scurta).

Mai multe detalii despre procesul de selectie ti-am pregatit in acest articol.

Gulf Air impreuna cu firma de recrutare MECCTI organizeaza la pe 16 martie o selectie de stewardese in Bucuresti. Pentru a aplica, trimite CV-ul tau la e-mail Romania.rec@mecabincrew.com , iar informatii in legatura cu data si locatia vor fi anuntate in curand pe pagina companiei MECCTI. Conditiile de angajare sunt:

 • varsta intre 21-30 de ani
 • inaltime minima de 160 cm
 • fara tatuaje vizibile
 • cunoasterea limbii engleze; cunoasterea unei alte limbi straine constituie un avantaj
 • abilitatea de a inota minimum 50 de m fara ajutor

Mai multe informatii despre oferta companiei ai aici.

Compania Emirates a anuntat inca o recrutare la Bucuresti pe 24 martie (la Hotel Sheraton București, Calea Dorobanților, nr. 5-7). Interviul de tip OD va începe la ora 08.00. Conditii de angajare:

 • varsta minim 21 de ani
 • sa detii diploma de bacalaureat
 • minim 1 an experienta anterioara in domeniul Servicii Clienti
 • fluenta in limba engleza
 • apt de zbor si fara probleme medicale majore
 • inaltime de minim 160 cm si sa poti sa atingi, pe varfuri, cu mana intinsa minim 212 cm
 • mapa de prezentare sa contina CV-ul tau in limba engleza si o fotografie.

Probele de la interviul Emirates sunt complexe si includ mai multe jocuri de grup. Despre aceste probe am scris pe larg in acest articol. Daca vrei sa stii mai multe despre oferta companiei, citeste si acest articol aici.

Saudia va recruta stewardese prin intermediul firmei MECCTI in luna martie. Data si locatia exacta vor fi anuntate in perioada care urmeaza. Noul email la care puteti aplica este Romania.rec@mecabincrew.com Pentru a primi o invitatie, trimite CV, poza full body, copie diploma absolvire, a certificatului de engleza (daca detii unul), cazier si pasaport / CI. Cerintele companiei aeriene sunt:

 • Roxana, fosta cursanta, in prezent stewardesa la Saudia
  Roxana, fosta cursanta, in prezent stewardesa la Saudia

  Absolventa de liceu cu varsta intre 20 – 30 ani pentru cele fara experienta in aviatie (maxim 35 de ani pentru cele care aveti experienta de zbor)

 • Sa atingi cu mana, desculta si pe varfuri 2,12 m
 • Sa ai aspect placut, cu inaltimea proportionala cu greutatea, fara tatuaje sau piercing la vedere. Purtarea hijab-ului nu este interzisa in uniforma.
 • Fluenta in limba engleza (scris si vorbit)
 • Fara cazier.

Saudia, compania nationala a Regatului Arabiei Saudite, ofera training gratuit, transport, cazare, salariu fara taxe de aproximativ 2000–3000$, asigurare medicala, concediu de 30 de zile pe an, pana la 14 zile libere pe luna, din care 5 zile libere consecutiv, bilete de avion gratuite si cu reducere de 90% pentru tine si membrii ai familiei.

***Daca vrei sa te pregatesti pentru aceste interviuri, te astept la urmatorul Curs pentru Incepatori in Cariera de Stewardesa organizat in Cluj-Napoca intre 22 – 24 Februarie si Martie. Acesta este predat de Nicoleta Gherman, fost insotitor de bord, in prezent recrutor si trainer in aviatie. Detalii aici: https://nicoletagherman.ro/events/cursuri-pentru-incepatori-in-cariera-de-stewardesa/.