MESAJUL CORINEI, FOSTA CURSANTA: STEWARDESA – UN VIS DEVENIT REALITATE

“Nu exista esecuri, ci doar indicii ca intotdeauna mai este loc de evolutie.”

Corina, fosta cursanta, in prezent stewardesa, nu a avut un parcurs tocmai ușor pana a ajuns sa semneze contractul cu o linie aeriana. Inainte de a ajunge insotitoare de bord, avea o viata normala in Chisinau si era preocupata, ca si alti studenti, de facultate. Incerca cu optimism sa aiba cat mai multe si diverse activitati pentru a-si descoperi vocatiile.

Cum ai ajuns la ideea de a deveni stewardesa?

Dintotdeauna mi a plăcut sa cred ca oamenii merg la jobul pe care il au din placere, nu din obligatie, asa cum am intalnim de multe ori. Despre meseria de insotitor de bord am aflat cand am venit la universitate in Romania, mai exact in anul 2 de facultate, cand am inceput sa devin din ce in ce mai atrasa de aceasta meserie. De asemenea, multi dintre oamenii care ma cunosteau imi spuneau ca ma vad activand in acest domeniu, datorita calitatilor pe care le am.

Ai urmat un Curs pentru Incepatori in Cariera de Stewardesa si o  pregatire privata “Stewardesa de Nota 10”. Cum te-au ajutat aceste cursuri?

Primul meu ‘contact’ cu meseria de insotitor de bord a fost cand am mers la workshop-ul pentru incepatori in ale aviatiei, organizat de Nicoleta Gherman pe parcursul a trei zile, in Cluj-Napoca. Am  dorit sa particip pentru a afla cat mai multe detalii despre domeniu. Facand 12 ani franceza, la engleza eram la nivelul 0. Ca urmare in cadrul cursului (desfasurat in mare pare in limba engleza) mi-am dat seama ca am de imbunatatit mult nivelul de comunicare orala. Desi stiam acum mai multe despre domeniul aviatie, Nicoleta m-a incurajat sa iau ore de engleza si sa nu ma dau batuta.

Cum ai ramas motivata pentru a continua pe acest drum?

Prima mea reactie dupa curs a fost: “pana nu o sa pot vorbi engleza fluent, visul de a deveni stewardesa era irealizabil”. De aici a pornit si motivatia mea. Cea mai mare realizare a mea a fost sa ajung in trei ani sa am fluenta in engleza si sa ajung însotitoare de bord Wizz Air. Pe langa orele de engleza ce le luasem inainte in fiecare zi, am ajuns sa fac si cate 5 ore pe zi.

Cursurile organizate de Nicoleta Gherman, atat individual cat si in grup, au fost baza cea mai importanta pentru mine, atat in dezvolarea personala cat si in avansarea nivelului de engleza. Nicoleta a fost un exemplu pentru mine. Mi se parea extraordinara dedicarea si implicarea sa de 100% la fiecare curs si ardoarea cu care dorea sa ne vada pe fiecare dintre noi “zburatori”. Cu aceasta ocazie ii multumesc inca o data pentru sfaturile acordate pe parcurs. Ii multumesc pentru tot!

Care este experienta ta la interviuri?

Dupa primul interviu picat am fost dezamagita de mine, dar in acelasi timp si mai motivata. Am incercat sa inteleg ce nu a fost bine si ce as putea sa schimb la mine. Am continuat sa iau intensiv ore de engleza si sa incerc sa-mi schimb atitudinea si gandurile, pe care le consideram o bariera. Faptul ca nu am luat interviul a fost o provocare. A fost momentul cand a trebuia sa fac schimbari si sa evoluez pentru a face acest vis o realitate. Pe langa capacitatea de a vorbi fluent in engleza, pregatirea făcuta de Nicoleta, atitudinea pe care mi-a insuflat-o la cursuri si chiar si in ziua interviului, plus sustinerea venită din parte celor mai importante persoane din viata mea au fost cele mai importante atu-uri pentru a trece cu succes acest interviu.

Ce competente te recomanda pe tine pentru acest post?

Din punctul meu de vedere, o atitudine pozitiva, prietenoasa si placerea de a interactiona si ajuta oamenii in orice situatie sunt o dovada de profesionalism. De asemenea, cunoasterea mai multor limbi este un avantaj (eu vorbind si rusa). Cu cat stii mai multe limbi, vei avea multa incredere sa comunici cu pasagerii si sa reactionezi relaxata cu acestia. Mai mult, vei putea raspunde la orice întrebare sau replica, in alta limba decât romana.

Ce inseamna pentru tine munca in domeniul Relatii Clienti?

Munca de stewardesa se incadreaza perfect in acest domeniu. Pentru mine inseamna responsabilitate, profesionalism, servicii de calitate si securitate.

Cum te simti acum, cand porti uniforma de stewardesa?

Pentru ca a fost un vis, meseria de stewardesa intotdeauna va ramane unica. Este o meserie frumoasa si in acelasi timp complexa. Ma simt extraodinar cand port uniforma si ma simt mandra de ce am realizat. In acelasi timp ma simt mai responsabila.

Celor care va doriti sa purtati aceasta uniforma va doresc succes si, din proprie experienta, va pot spune ca orice efort depus si orice minut alocat pentru a-ti face visul o realitate va fi recompensat ca atare. Nu exista esecuri, ci doar indicii ca intotdeauna mai este loc de evolutie. Nu renunta, urmeaza-ti visul!

*Peste 15 cursanti de-ai mei zboara acum pentru Wizz Air. Dacă dorești să te pregatesti pentru urmatoarele interviuri și să îți faci o carieră în aviație, te invit să urmezi unul din cursurile marca „NICOLETAGHERMAN.RO”In cadrul acestor cursuri vei exersa în limba engleză toate probele date la interviul Wizz Air și ți se va corecta CV-ul, pentru a te prezenta 100% pregătit pentru recrutare. Cursurile sunt organizate în Cluj-Napoca, pe Skype sau în cadrul unor sesiuni de pregătire privată. Pentru mai multe detalii, accesează pe site sectiunea Cursuri.